Chelsea aloittaa Mestarien liigan puolivälierät vierasottelulla Paris Saint-Germainia vastaan. Pystyykö Blues pitämään ranskalaisseuran tähdet kurissa?

Poissaolot:

PSG:

Chelsea:

Samuel Eto’o (loukkaantuminen)
Ashley Cole (loukkaantuminen)
Marco van Ginkel (loukkaantuminen)
Nemanja Matic (edustuskelvoton)
Mohamed Salah (edustuskelvoton)

Edelliset ottelut

PSG:

Nizza-PSG 0-1 (Ranskan liiga)
Lorient-PSG 0-1 (Ranskan liiga)
PSG-Saint Étienne 2-0 (Ranskan liiga)

Chelsea:

Crystal Palace-Chelsea 1-0 (Valioliiga)
Chelsea-Arsenal 6-0 (Valioliiga)
Aston Villa-Chelsea 1-0 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu:

Chelsea-PSG 0-0 (24.11.2004 Mestarien liiga)

Arvio

Paris Saint-Germainin ja Chelsean edellisestä kohtaamisesta on vierähtänyt lähes kymmenen vuotta aikaa. Tuolloin joukkueet jäivät maalittomiin lukemiin.

Chelsean kuluva kausi on sujunut pääosin hyvin. Blues on Valioliigassa toisena kaksi pistettä Liverpoolia takana. Viime aikojen tappiot selkeästi heikompaa Crystal Palacea ja Aston Villa ovat kuitenkin osoittaneet lontoolaisten leirissä horjumisen merkkejä.

PSG dominoi tällä hetkellä Ranskan liigaa. Pariisilaiset johtavat sarjaa 13 pisteen erolla toisena olevaan Monacoon PSG hallitsee myös maalintekijätilastoja, sillä joukkueen ruotsalaistähti Zlatan Ibrahimovic on viimeistellyt kuluvalla kaudella 25 maalia 30 ottelussa. Ibrahimovicille tukea antavat Ezequel Lavezzin ja Lucas Mouran muodostama salaman nopea laituriduo.

Chelsea lähtee otteluun hyvin puolustusvoittoisella taktiikalla, sillä joukkue on kärsinyt pahoista maalinteko-ongelmista. Bluesin tehokkain hyökkääjä Samuel Eto’o on loukkaantumisen vuoksi sivussa pelistä, joten maalinteko jää epätasaisen kärkikaksikon Fernando Torresin ja Demba Ba’n harteille.

Hyökkääjien ei tarvitse huolehtia kuitenkaan kahdestaan maalinteosta. Chelsean parhaat maalintekijät ovat löytyneet kuluvalla kaudella Eto’ota lukuunottamatta keskikentältä. Bluesin kiistaton ykköstähti on seuran belgialaislaituri Eden Hazard, joka on iskenyt 14 maalia 32 pelaamassaan ottelussa.

PSG lähtee otteluun selkeästi hyökkäysvoittoisemmin. Ranskalaisten rivistöstä löytyy runsaasti yksilötaitoa ja tulivoimaa, jonka ainoana tavoitteena on murtaa Chelsean kilpikonnamainen kuori. Kysymys kuuluukin pystyykö José Mourinhon luotsaama sininen bussi pitämään Ibrahimovicin ja Edinson Cavanin kaltaiset saalistajat aisoissa?

Puolustuspelin pitäessä Chelsea saattaa napata ensimmäisestä osasta tasapelin tai parhaimmassa tapauksessa jopa vierasmaalin tai voiton. Mikäli PSG saa edes kerran Bluesin puolustuksen murrettua saattaa lontoolaisilla olla edessä erittäin hikinen iltapuhde.

Chelsea venyy tasapeliin ja toiseen osaan lähdetään maalittomissa lukemissa.