Manchester United lähtee hakemaan Mestarien liigan välieräpaikkaa Saksasta. Vastaan asettuu viime vuonna turnauksen voittanut Bayern München. Eteneekö United jatkoon?

Poissaolot:

Bayern München:

Tom Starke (loukkantuminen)
Lukas Raeder (loukkaantuminen)
Holger Badstuber (loukkantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Diego Contento (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Thiago Alcantara (loukkaantuminen)
Javi Martínez (pelikiellossa)
Bastian Schweinsteiger (pelikiellossa)
Xherdan Shaqiri (loukkaantuminen)
Julian Green (loukkaantuminen)

Manchester United:

Patrice Evra (loukkaantuminen,mahdollisesti pelikunnossa)
Ashley Young (loukkaantuminen,mahdollisesti pelikunnossa)
Wayne Rooney (loukkaantuminen,mahdollisesti pelikunnossa)
Ryan Giggs (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Rafael (loukkaantuminen)
Robin van Persie (loukkaantuminen)
Jonny Evans (loukkaantuminen)
Juan Mata (Edustuskelvoton)

Edelliset ottelut:

Bayern München:

Augsburg-Bayern München 1-0 (Bundesliiga)
Manchester United-Bayern München 1-1 (Mestarien liiga)
Bayern München-Hoffenheim 3-3 (Bundesliiga)

Manchester United:

Newcastle-Manchester United 0-4 (Valioliiga)
Manchester United-Bayern München 1-1 (Mestarien liiga)
Manchester United Aston Villa 4-1 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu:

Manchester United-Bayern München 1-1 (1.4.2014, Mestarien liiga)

Arvio:

Otteluparin ensimmäisestä osasta odotettiin ennakkoon Bayernin murskajaisia. Toisin kuitenkin kävi, sillä United oli sitkeämpi mitä saksalaiset osasivat ikinä kuvitellakaan. David Moyesin ryhmän järjestelmällinen puolustuspeli toimi jopa niin hyvin, että 1-1-tulokseen päättyneen ensimmäisen osan jälkeen vierailijoilla on vielä loistavat mahdollisuudet jatkopaikkaan.

Bayern lähtee otteluun vierasmaalin turvin edelleen ennakkosuosikkina. Isäntien mahdollisuuksia uhkaavat kuitenkin keskikentän poissaolot. Javí Martinez sai edellisessä ottelussa varoitustilinsä täyteen ja Bastian Schweinsteiger ulosajon taklattuaan rajusti Wayne Rooneyta. Thiago Alcantaran ollessa edelleen sivussa kaksikon poissaolo jättää ammottavan aukon saksalaisten keskikentän pohjalle.

United lähtee Saksaan ilman kahta tähtipelaajaansa. Robin van Persie loukkaantui kolme viikkoa sitten Olympiakosia vastaan eikä lauantaina kaksi maalia viimeistellyt Juan Mata ole edustuskelpoinen pelattuaan lohkovaiheessa Chelsean riveissä. Puolustajista Rafael on varmasti poissa ottelusta. Sen sijaan lauantaina sivussa ollut Rooney pelaa luultavasti tänään harjoiteltuaan eilen joukkueensa mukana.

Pep Guardiola on tuonut Saksaan mukanaan Barcelona-ajoiltaan tutun nopeaan pallonhallintaan ja syöttelyyn perustuvan pelitavan. Espanjalaismanagerin lyhyt syöttöpeli ei kuitenkaan toiminut Manchesterissa parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Moyes pystyi tiukalla miesvartioinnilla tappamaan suurimman tehon vastustajansa hyökkäyspelistä. Tiivis kymmenellä miehellä puolustaminen aiheutti jopa turhautumista Bayernin leirissä ja Arjen Robben vertasi pelitapaa käsipallojoukkueeseen. Vierasmaali kallistaa kuitenkin hieman vaakakuppia Saksan suuntaan.

Moyes tietää, että tällä kertaa United ei voi lähteä pelkästään puolustamaan, sillä jatkopaikkaan tarvitaan vierasmaali. Bayernin nopeaa ja taitavaa tähtisikermää tiukkaan puolustamiseen ja vastahyökkäysten vainuamiseen perustuva peli on ainoa tapa, jolla Red Devils voi saada suotavan lopputuloksen itseään parempaa vastustajaa vastaan. Vaikean tehtävästä tekee myös se ettei Bayern ole hävinnyt kuluvalla kaudella kertaakaan kotonaan.

United venyttää ottelusarjan jatkoajalle 1-1-lukemin.