FA Cupin ensimmäisestä välierästä muodostui oikea jännitysnäytelmä, kun Wigan haastoi Arsenalin toden teolla Wembleyn illassa. Latics aloitti maalinteon 63. minuutilla Jordi Gomezin vietyä mestaruussarja-seuran 1-0-johtoon rangaistuspotkusta. Arsenalin tasurista vastasi Per Mertesacker kahdeksan minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Myöskään jatkoaika ei tuonut ottelulle ratkaisua, joten finaalipaikkaa lähdettiin hakemaan rangaistuspotku-kilpailusta. Wiganin kohtaloksi koituivat lopulta Jack Collisonin ja Gary Caldwellin epäonnistumiset pilkuissaan. Arsenalin laukojista kaikki onnistuivat yrityksissään ja voittivat ottelun rangaistuspotkujen jälkeen lukemin 1-2.

Arsenalin finaalivastustaja selviää huomenna. Toisessa välieräparissa Hull kohtaa Ykkösliigassa pelaavan Sheffield Unitedin. Loppuottelu pelataan 17. toukokuuta Wembleyllä.