Sunnuntaina pelataan Valioliigan mestaruuskamppailun kannalta valtavan iso ottelu, kun vastakkain asettuvat kärkipaikalla oleva Livepool ja kolmantena majaileva Manchester City. Joukkueiden ero on neljä pistettä, mutta Cityllä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Asetelmat ottelulle ovat erittäin kutkuttavat.

Poissaolot

Liverpool

José Enrique (loukkaantuminen)
Daniel Agger (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Manchester City

Vincent Kompany (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Sergio Agüero (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Matija Nastasic (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Liverpool

West Ham-Liverpool 1-2 (Valioliiga)
Liverpool-Tottenham 4-0 (Valioliiga)
Liverpool-Sunderland 2-1 (Valioliiga)

Manchester City

Manchester City-Southampton 4-1 (Valioliiga)
Arsenal-Manchester City 1-1 (Valioliiga)
Manchester United-Manchester City 0-3 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Manchester City-Liverpool 2-1 (Valioliiga 26.12.2013)

Arvio

Liverpoolilla on allaan yhdeksän voitokasta Valioliiga-ottelua. Viime viikonloppuna joukkue kaatoi West Hamin vieraissa 1-2-lukemin. Edellisen tappion joukkue on kokenut joulukuun 29. päivä vierasottelussa Chelseaa vastaan. Väliin mahtuu yksi tappiollinen FA Cupin ottelu Arsenalille.

Liverpool-manageri Brendan Rodgers on tehnyt upeaa työtä joukkueen peräsimessä. Joukkue pelaa taidokasta jalkapalloa, ja kärjessä maaleja sylkevät vuorotellen Luis Suárez sekä Daniel Sturridge. Liverpool on tehnyt 33 ottelussa peräti 90 maalia, mikä tarkoittaa 2,73 maalin keskiarvoa per ottelu.

Liverpool pääsee otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Daniel Aggerin mahdollinen poissaolo jättäisi aukon Pool-puolustukseen. Jon Flanagan on esiintynyt esimerkillisesti vasempana puolustajana edelliset ottelut, joten lähes koko kauden sivussa olleen José Enriquen tilalle on löytynyt kelvollinen paikkaaja.

Man Cityn vieraspelaaminen on ollut ajoittain vaikeaa kuluvalla kaudella. Joukkue on toki nostanut tasoaan vieraspelaamisessa alkukaudesta, mutta yksittäisissä otteluissa on ollut toisinaan tahmeaa. Tappiota City ei ole Valioliigan vierasotteluissa kokenut pitkään aikaan, sillä näin on käynyt edellisen kerran marraskuun 10. päivä.

Myös City on mättänyt maaleja kovaan tahtiin kuluvalla kaudella. 84 maalia 31 ottelussa yltää lähes samaan keskiarvoon Liverpoolin kanssa. Joukkueen tehoja on syönyt Sergio Agüeron loukkaantumiset. Argentiinalaisen odotetaan palaavan kokoonpanoon tänään. Agüero on esiintynyt Valioliigassa edellisen kerran tammikuun loppupuolella.

City-kapteeni Vincent Kompanyn pelaaminen ottelussa on epävarmaa. Belgialaispuolustajalla on edessään lääkärintarkastus, jossa selviää miehen pelikunto. Kompanyn poissaolo olisi valtava takaisku Manuel Pellegrinin miehistölle. Puolustuksesta puuttuu jo entuudestaan Matija Nastasic, joka kärsii polvivammasta.

Liverpoolin kotivire on ollut muutamaa kauneusvirhettä lukuun ottamatta todella vahvaa. Joukkue lähteekin otteluun ennakkosuosikkina, ja Kompanyn poissaolo vahvistaisi kotijoukkueen etulyöntiasemaa. Uskotaan kovavireisemmän joukkueen voittoon. Liverpool ottaa tärkeän 2-1-kotivoiton.