Liverpool vankisti asemiaan sarjakärjessä ottamalla elintärkeän voiton Manchester Citystä. Reds voitti ottelun lukemin 3-2. Isäntien sankari oli voittomaalin viimeistellyt Philippe Coutinho. Liverpool johtaa nyt Valioliigaa viiden pisteen erolla Chelseaan.

Ennen ottelun alkua pidettiin hiljainen hetki Hillsborough’n uhrien muistolle. Onnettomuudesta tulee tiistaina kuluneeksi 25 vuotta.

Liverpool sai ottelulle räjähtävän alun ja siirtyi johtoon jo kuudennella minuutilla. Luis Suárezin syöttö löysi edestä Raheem Sterlingin, jonka sjoitus upposi ylös nousseen Joe Hartin taakse. Cityn takaiskut jatkuivat 16. minuutin kohdalla, kun Yayá Toure loukkasi itsensä laukaisutilanteessa. Norsunluurannikolaisen korvaajaksi vaihdosta saapui Javi Garcia.

Liverpoolin toinen maali syntyi vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin Vincent Kompanyn vapaaksi jättämän Martin Skrtelin puskettua pallon voimalla Cityn verkkoon. Citizens sai ensimmäisen puoliajan lopulla muutaman tilaisuuden kavennukseen. 43. minuutilla Simon Mignolet’n seikkailut olivat tuoda Citylle kavennuksen, mutta Redsin onneksi Glen Johnson onnistui pelastamaan pallon maaliviivalta.

Hetkeä myöhemmin oli Fernandinhon vuoro yrittää kavennusta, mutta Mignolet venytti komeasti brassin laukauksen eteen. Tauolle mentiin Liverpoolin 2-0-johdossa.

Toisen puoliajan alussa City-manageri Manuel Pellegrini suoritti taktisen vaihdon herättääkseen joukkueensa. Jésus Navas sai väistyä James Milnerin tieltä. 57. minuutilla Milner tarjoili syötön David Silvalle, joka laukoi Cityn maalin päähän.

Kavennus käänsi paineen vieraille ja Citizensin tasoitus syntyi 63. minuutin kohdalla. Silvan laukaus otti kimmokkeen Johnsonin jalasta vierien matalana Liverpoolin verkkoon. Viisi minuuttia myöhemmin Pellegrini lisäsi panoksia ottamalla loukkaantumisesta toipuneen tähtihyökkääjänsä Sergio Agüeron kentälle.

76. minuutilla Agüero osoitti välittömästi vaarallisuutensa, mutta argentiinalaisen syöttö ei aivan osunut eteen liukuneen Silvan jalkaan. Cityn lyhyen paineen jälkeen Liverpool siirtyi uudelleen johtoon Kompanyn karmaisevan virheen seurauksena. Belgialaistoppari avasi syöttönsä suoraan Philippe Coutinholle, joka iski Reds-ryhmän kiinni voittoon.

City sai vielä lisäajalla tilaisuuden tasoitukseen, kun Jordan Henderson ajettiin ulos myöhäisen taklauksensa seurauksena. Liverpoolin puolustus piti kuitenkin pintansa ja pisteet jäivät Merseysidelle lukemin 3-2.