Chelsea ja Atlético Madrid ratkovat Mestarien liigan välierien toisessa kohtaamisessa finaalivastustajan Real Madridia vastaan. Chelsea haki vierasottelusta hyvän 0-0-tasatuloksen, mutta sillä oli hintansa. José Mourinholla ei ole käytössään parasta miehistöä.

Poissaolot

Chelsea

Petr Cech (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Frank Lampard (pelikielto)
Jon Obi Mikel (pelikielto)
Mohamed Salah (edustuskelvoton)
Nemanja Matic (edustuskelvoton)

Atlético Madrid

Gabi (pelikielto)
Arda Turan (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Chelsea

Liverpool-Chelsea 0-2 (Valioliiga)
Atlético Madrid-Chelsea 0-0 (Mestarien liiga)
Chelsea-Sunderland 1-2 (Valioliiga)

Atlético Madrid

Valencia-Atlético Madrid 0-1 (La Liga)
Atlético Madrid-Chelsea 0-0 (Mestarien liiga)
Atlético Madrid-Elche 2-0 (La Liga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Atlético Madrid-Chelsea 0-0 (22.4.2014 Mestarien liiga)

Arvio

Illan otteluun lähdetään todella kutkuttavista asetelmista. Maaliton tasapeli nosti Chelsean mahdollisuuksia otteluparissa, mutta joukkueelta jäi puuttumaan tärkeä vierasmaali. Näin ollen vierasjoukkue Atlético Madridille riittää suoraan finaalipaikkaan tasapeli, mikäli joukkue onnistuu maalinteossa.

Chelsea saa tärkeään koitokseen ensimmäisen osaottelun kolhusta toipuneen John Terryn. Myös Eden Hazard on toipunut otteluun, mutta belgialaislaiturin pelikunto on arvoitus useamman viikon poissaolon jälkeen. Frank Lampard sekä Jon Obi Mikel ovat molemmat pelikiellossa ja Petr Cech kärsii olkapäävammasta, joten heitä ei ottelussa nähdä.

Atléticon tilanne näyttää paremmalta, sillä vierailijoiden kokoonpanosta puuttuu varmuudella ainoastaan keskikenttäpelaaja Gabi, joka kärsii pelikieltoa. Arda Turanin nivusvamma ei ole vakava, joten hänet saatetaan nähdä Atléticon kokoonpanossa. Diego Simeonella on siis käytössään lähes paras mahdollinen miehistö.

Molemmat joukkueet voittivat viikonlopun ottelunsa. Chelsea lepuutti onnistuneesti muutamaa tärkeää pelaajaansa, ja voitti siitä huolimatta Liverpoolin 0-2-lukemin vieraskentällä. Atlético peluutti parasta miehistöään ja otti ison harppauksen kohti La Ligan mestaruutta 0-1-vierasvoitolla Valenciasta.

Avausmaalin merkitystä ei voi vähätellä – se tulee määräämään ottelun kulkusuunnan. Chelsea tullee otteluun ryminällä hakien nopeaa avausmaalia. Atlético on hyvä vastahyökkäysjoukkue Chelsean tapaan, joten asetelmat ovat todella mielenkiintoiset.

Chelsea osoitti venymiskykyä puolivälierissä Paris Saint-Germainia vastaan, mutta tänään se ei riitä jatkopaikkaan. Atlético ottaa finaalipaikan 1-2-vierasvoitolla.