Valioliiga-kausi 2013-14 saa päätöksensä sunnuntaina. Mestaruus ratkaistaan Manchester Cityn ja Liverpoolin kesken. City kohtaa kotikentällään West Hamin ja Liverpool saa vieraakseen Newcastlen. Myös viimeinen paikka ensi kauden Eurooppa-liigaan on avoinna.

Manchester City-West Ham

Man City on todella lähellä Valioliigan mestaruutta. Mestaruuteen kotijoukkueelle riittää tasapeli. West Hamilla on panoksena lopullinen sarjasijoitus. Sarjasijoitus määrittää joukkueille otteluiden televisionneista jaettavat korvaukset, joten panosta on myös Hammersilla. Suurinumeroisella tappiolla West Ham saattaa pudota sarjataulukossa useamman sijan.

City-manageri Manuel Pellegrinin mukaan hänellä on käytettävissään koko miehistö. Tämä tarkoittaa sitä, että myös tähtihyökkääjä Sergio Agüero on pelikunnossa. Vierasjoukkue pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla, sillä sivussa on ainoastaan hyökkääjä Marco Borriello.

City on ollut koko kauden paras kotijoukkue Valioliigassa. Tilastoja on silti näin isossa ottelussa turha tuijotella, sillä nämä ottelut pelataan henkisellä tasolla. Jokaisella Valioliigan seuraajalla on lähimuistissa kauden 2011-12 päätöskierroksen tapahtumat, jossa City nousi viime hetkien maaleilla Valioliigan mestariksi.

Liverpool-Newcastle

Liverpoolin tarvitsee ottelusta voiton. Joukkueen käsittämätön nukahdus edellisellä kierroksella Crystal Palacen vieraana pudotti Liverpoolin haastajan asemaan mestaruustaistelussa. Newcastlella on pelissä yhdeksäs sija, sillä Stoke kyttää kahden pisteen päässä.

Liverpool pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla, sillä sivussa on ainoastaan puolustaja José Enrique. Vierailijoiden kokoonpanosta puuttuvat varmuudella Papiss Cissé sekä Ryan Taylor.

Kuinka Liverpool on toipunut edellisen kierroksen shokkitasapelistä? Riittääkö joukkueella uskoa Valioliigan mestaruuteen? Onko Newcastlella paukkuja Liverpoolin haastamiseen? Näihin kysymyksiin saamme vastaukset Valioliigan päätöskierroksella.

Tottenham vai Manchester United Eurooppa-liigaan?

Spurs kohtaa kotikentällään Aston Villan. Kotijoukkueelle riittää ottelusta tasapeli varmistaakseen paikan ensi kauden Eurooppa-liigassa. Villalla on mahdollisuus nousta useampi sija taulukossa, mutta tappiolla pudotusta voisi tulla myös useampi sija. Ottelusta ei siis panosta puutu.

Southampton saa vieraakseen Man Unitedin. Kotijoukkueella ei ole ottelussa panosta ja tulee sijoittumaan Valioliigassa kahdeksanneksi. United tarvitsee ottelusta voiton noustakseen kuudennelle sijalle. Pääsy Eurooppa-liigaan vaatisi myös Tottenhamin tappiota.

Valioliigan päätöskierros kello 17:00

Cardiff-Chelsea
Fulham-Crystal Palace
Hull-Everton
Liverpool-Newcastle
Manchester City-West Ham
Norwich-Arsenal
Southampton-Manchester United
Sunderland-Swansea
Tottenham-Aston Villa
West Brom-Stoke