Arsenal on tehnyt kesän toisen puolustuspään hankintansa. Southamptonin vasta 19-vuotias Calum Chambers siirtyy Emirates Stadiumille pitkällä sopimuksella. Arsenal ei paljastanut englantilaispuolustajan siirtokorvausta.

– Arsenal on joukkue, jonka pelitapaa olen aina ihaillut. He ovat olleet myös yksi Euroopan suurimmista seuroista jo monen vuoden ajan. Odotan innolla, että pääsen tänään liittymään uusien joukkuekavereideni mukaan ja aloittamaan valmistautumisen tulevaan kauteen, Chambers iloitsi Arsenalin verkkosivuilla.

Chambers on Southamptonin akatemian oma kasvatti. Englannin alle 19-vuotiaiden maajoukkueen kapteeni murtautui Saintsien edustusjoukkueeseen kaudella 2012-2013.

Chambers debytoi Valioliigassa viime kauden avauskierroksella. Englantilaisnuorukainen pelasi kaiken kaikkiaan 22 ottelua Saintsien kokoonpanossa.

Lähde: Arsenalin verkkosivut

Toimittajan sana

Chambers on todella monipuolinen hankinta Arsenalin leiriin. Keskikenttäpelaajana uransa aloittanut britti vaihtoi viime kaudella Southamptonin riveissä pelipaikkansa laitapakiksi. Kaiken lisäksi myös topparin rooli luonnistuu nuorukaiselta.

Arsenalissa Chambers saanee tyytyä alkuun vaihtopelaajan rooliin, sillä samalle pelipaikalle hankittiin aikaisemmin Newcastlen ja Ranskan maajoukkueen puolustaja Mathieu Débuchy. Saints-lupauksen tulon myötä englantilaissuomalaisen Carl Jenkinson aika Arsenalissa on tullut mitä luultavammin tiensä päähän.