Barcelonasta Chelseaan tänä kesänä siirtynyt Cesc Fàbregas aloitti kauden terävästi uudessa joukkueessaan. Avauspelissä Burnleyä vastaan 27-vuotias katalaani oli Chelsean parhaimmistoa hyökkäyspäässä.

Fàbregas ei välttämättä loistaisi nyt Chelsean paidassa, jos Arsenal olisi käyttänyt takaisinosto-optionsa vuonna 2011. Sitä pohjoislontoolaisseura ei kuitenkaan tehnyt.

– En kadu sitä yhtään. Kadun vain sitä, että hän lähti aikoinaan, Arsenalin manageri Arsène Wenger sanoi lehdistötilaisuudessa.

Fàbregasin jättämän aukon on täyttänyt walesilainen Aaron Ramsey, joka on noussut Arsenalin keskikentän tärkeimpien pelaajien joukkoon.

– Elämässä on hyvää se, että kun joku lähtee, joku toinen tulee tilalle. Hän (Ramsey) on kehittynyt. Hän on nuorempi kuin Cesc ja hänessä on vieläkin ulosmittaamatonta potentiaalia, Wenger sanoi.

Lopuksi Wenger kertoi, että Arsenal saattaa hankkia vielä vahvistuksen keskikentälle. Syynä on Mikel Artetan loukkaantuminen, joka saattaa olla vakava. Viikonlopun Everton-ottelussa espanjalaista ei ainakaan nähdä.

– En tiedä, kuinka kauan hän on sivussa. Jos kyseessä on pitkä sairausloma, meidän on oltava luovia. Siirtoikkunan umpeutumiseen asti olemme avoimia kaikille pelaajille, jotka voivat vahvistaa puolustavaa osastoamme sekä laadullisesti että määrällisesti.

Toimittajan sana

Ostan täysin Wengerin kommentin Fàbregasiin liittyen. Cesc halusi aikanaan lähteä takaisin kotiinsa. Vuonna 2011 ei ollut vielä mitään takeita, että hän haluaisi todella palata Arsenaliin. Toki tänä kesänä Arsenal olisi voinut napata Fàbregasin Chelsean nenän edestä, mutta nyt kävi näin. Ja olisiko Fàbregas enää sopinut Arsenaliin samalla tavalla kuin joskus vuosia sitten? Silloin koko pelitapa rakennettiin Cescin ympärille. Nyt hän olisi todennäköisesti ollut yksi muiden joukossa. Olisiko liitto enää toiminut?

Korjaus klo 14:37. Arsenal olisi tänä kesänä voinut käyttää etuosto-oikeutensa Fàbregasiin.