Tottenham ja Liverpool iskevät yhteen sunnuntain huippuottelussa. Mauricio Pochettino on saanut Tottenhamin hyvään lentoon heti ensimmäisissä otteluissa. Viime ottelussa Man Citylle tappion kärsinyt Liverpool lähtee murtamaan Spurs-puolustusta, jonka päästettyjen maalien sarake näyttää Valioliigassa vielä nollaa.

Poissaolot

Tottenham

Roberto Soldado (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Kyle Walker (loukkaantuminen)

Liverpool

Alberto Moreno (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Martin Skrtel (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Glen Johnson (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Jon Flanagan (loukkaantuminen)
Adam Lallana (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Oussama Assaidi (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Tottenham

Tottenham-AEL Limassol 3-0 (Eurooppa-liiga)
Tottenham-QPR 4-0 (Valioliiga)
AEL Limassol-Tottenham 1-2 (Eurooppa-liiga)

Liverpool

Man City-Liverpool 3-1 (Valioliiga)
Liverpool-Southampton 2-1 (Valioliiga)
Liverpool-Dortmund 4-0 (Harjoitusottelu)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Tottenham 4-0 (Valioliiga, 30.3.2014)

Arvio

Pirteästi kauden aloittanut Tottenham joutuu sunnuntaina kauden ensimmäisen kovan haasteen eteen, kun Liverpool vierailee White Hart Lanella. Spurs on voittanut kauden kaksi ensimmäistä Valioliiga-otteluaan 5-0-maalierolla. Ohessa Spurs selvitti helposti tiensä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen kaatamalla AEL Limassolin yhteismaalein 5-1.

Viime kaudella pahasti flopannut Erik Lamela on nostanut tasoaan huimasti. Jo kesän harjoitusotteluissa lupauksia herättäen esiintynyt Lamela kirjautti QPR:ää vastaan kaksi syöttöpistettä. Kesähankinta Eric Dier on osunut molemmissa Valioliiga-otteluissa. Myös Nacer Chadli on iskussa, sillä hän osui kahdesti QPR:ää vastaan.

Sunnuntaina vastustaja on kuitenkin toista luokkaa, ja Spursin on edelleen parannettava peliään, mikäli joukkue aikoo jättää Liverpoolin pisteittä. Viime kauden vastaavassa ottelussa Liverpool kävi murskaamassa Spursin 0-5-lukemin. Toisaalta, ennen viime kauden ottelua Liverpool oli voittanut Spursin vieraissa edellisen kerran vuonna 2008.

Liverpool kärsi edellisellä kierroksella 3-1-vierastappion Man Citylle. Tappiosta huolimatta Liverpool kykeni luomaan riittävästi paikkoja ottelussa, ja ainoastaan kotijoukkuetta heikompi viimeistely jätti Brendan Rodgersin miehistön pisteittä.

Liverpool saa kaipaamaansa tulivoimaa tähän otteluun, kun Mario Balotelli on mukana joukkueen kokoonpanossa. On epätodennäköistä, että Balotelli olisi Liverpoolin avauskokoonpanossa. Jossain vaiheessa ottelua italialaiskärki kuitenkin nähdään kentällä.

Ottelu on Liverpoolille erittäin tärkeä, sillä toinen perättäinen tappio Mestarien liigan paikoista taistelevalle joukkueelle olisi kova kolaus. Viime kaudella Liverpool oli suorastaan murhaava Spursia vastaan voittaen keskinäiset kohtaamiset yhteismaalein 9-0.

Liverpool saa otteluun etulyöntiaseman lepoajassa, sillä Spurs pelasi torstai-iltana Eurooppa-liigan ottelun AEL Limassolia vastaan. Toisaalta, Pochettino lepuutti ottelussa muutamaa tärkeää pelaajaansa.

Viime kauden otteluissa Spurs jäi maaleitta Liverpoolia vastaan, mutta tämä ei toistu sunnuntaina. Liverpoolin puolustus ei ole hitsautunut vielä tiiviiksi kauden ollessa vielä nuori. White Hart Lanella päädytään 2-2-tasalukemiin.