Valioliiga palaa maajoukkuetauolta ryminällä, kun Arsenal ja Manchester City iskevät yhteen Emirates Stadiumilla. Tykkimiehet nöyryyttivät sinipaitoja kuukausi sitten Community Shieldissä. Onko City tällä kertaa valmiimpi?

Poissaolot

Arsenal

Aaron Ramsey (mahdollisesti pelikunnossa)
Mesut Özil (mahdollisesti pelikunnossa)
Olivier Giroud
Serge Gnabry
Theo Walcott

Manchester City

Stevan Jovetic
Pablo Zabaleta (mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Arsenal

Leicester-Arsenal 1-1 (Valioliiga)
Arsenal-Besiktas 1-0 (Mestarien liiga)
Everton-Arsenal 2-2 (Valioliiga)

Manchester City

Manchester City-Stoke 0-1 (Valioliiga)
Manchester City-Liverpool 3-1 (Valioliiga)
Newcastle-Manchester City 0-2 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Arsenal-Manchester City 3-0 (Community Shield)

Arvio

Tappiottomuudesta huolimatta Arsenalin kausi on käynnistynyt heikosti. Tykkimiehet voittivat kolmesta ensimmäisestä ottelustaan vain Crystal Palacen. Varsinkin edellisessä Leicester-kamppailussa lontoolaiset olivat todella vaisuja.

Arsenal on ollut viime aikoina myös loukkaantumisten kourissa. Aaron Ramsey loukkasi itsensä Walesin maaottelussa Andorraa vastaan, eikä miehen pelikunnosta ole täyttä varmuutta. Myöskään pitkäaikaispotilas Theo Walcott ei ehtinyt toipua vielä lauantain otteluun.

Olivier Giroud’n loukkaantumisen jälkeen Tykkimiehiä ovat vaivanneet ennenkaikkea hyökkäyspään ongelmat. Giroud’ta edellisissä otteluissa tuurannut Yaya Sanogo on auttamattoman heikko viimeistelijä. Ranskalaisen maalitili näyttääkin edelleen Valioliigassa pyöreää nollaa.

Apua tehottomuuten saattaa tuoda siirtomarkkinoiden viimeisillä tunneilla Manchester Unitedista värvätty Danny Welbeck. Englantilaiskärki ei Unitedissa juurikaan viimeistelytaidoillaan loistanut, mutta maanantain Sveitsi-ottelun kaksi maalia antavat toivoa paremmasta.

City on napannut kolmesta ensimmäisestä ottelusta voitot Newcastlesta ja Liverpoolista. Viime kierroksella kevään mestarit osoittivat kuitenkin haavoittuvaisuutensa, kun Stoke pääsi yllättämään Etihadilla.

City koki viikon aikana ikävän takaiskun, loistavasti aloittaneen Stevan Joveticin loukkaannuttua seuran harjoituksissa. Montenegrolainen ehti viimeistellä kolmessa ensimmäisessä ottelussa kaksi maalia, joten hyökkääjän poissaolo huomisesta kamppailusta ei tiedä hyvää Citylle. Sen sijaan Edin Dzekolle tarjoutuu nyt näytönpaikka palata avaukseen.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran viime kuun alussa Community Shieldin merkeissä. Tuolloin Citizens oli aseeton Arsenalin vietyä pokaalin murskaavin 3-0-lukemin. Kyseisessä ottelussa huomio kiinnittyi erityisesti Cityn heikkoon puolustuspeliin. Sarjan käynnistyttyä Citizens on kuitenkin saanut alakertansa kuntoon ja päästänyt vain kaksi maalia.

Cityn pelaajistosta monella viime kauden onnistujalla on vielä paljon parannettavaa. Varsinkin Yaya Tourè on ollut tähän mennessä vain varjo entisestään. 20 maalia viime kaudella keränneen norsunluurannikkolaisen saldo on kolmen ottelun jälkeen kaksi varoitusta, joten ei ole mennyt ainakaan startti odotusten mukaisesti.

Arsène Wengerin miehistössä huomio kohdistuu jo mainitun Welbeckin lisäksi viime ottelussa maalihanansa avanneeseen Alexis Sáncheziin. Chilen pikakiituri on osoittanut jo ensimmäisissä peleissään vaarallisuutensa nopeissa laitanousuissa ja sisäänajoissa.

Kuukauden takainen 3-0-voitto antaa Arsenalille varmasti itseluottamusta myös tulevaan kamppailuun. Samanlaisia lukemia on kuitenkin nyt turha odottaa, sillä City tulee tähän peliin huomattavasti valmiimpana.

Molemmilla joukkueilla on ensi viikolla edessä Mestarien liigan avausottelut, mikä saattaa näkyä verkkaisena pelitempona. Myös Arsenalin hyökkäyspään ongelmat antavat vihiä siitä, ettei Cityn tiivistä puolustuslinjaa montaa kertaa murreta.

City kääntää edellisen tappionsa ja voittaa Emiratesilla lukemin 1-2.