Kauden 2014-15 Mestarien liigan lohkovaihe käynnistyy tiistaina. Arsenal joutuu välittömästi todella kovan haasteen eteen, kun se kohtaa kaksi vuotta sitten finaalissa pelanneen Dortmundin.

Poissaolot

Dortmund

Dong-Won Ji (loukkaantuminen)
Oliver Kirch (loukkaantuminen)
Jakub Blaszczykowski (loukkaantuminen)
Mats Hummels (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Ilkay Gündogan (loukkaantuminen)
Marco Reus (loukkaantuminen)
Nuri Sahin (loukkaantuminen)
Shinji Kagawa (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Arsenal

Olivier Giroud (loukkaantuminen)
Theo Walcott (loukkaantuminen)
Serge Gnabry (loukkaantuminen)
Mathieu Debuchy (pelikielto)
Nacho Monreal (loukkaantuminen)
Calum Chambers (nielurisatulehdus, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Dortmund

Dortmund-Freiburg 3-1 (Bundesliiga)
Augsburg-Dortmund 2-3 (Bundesliiga)
Dortmund-Leverkusen 0-2 (Bundesliiga)

Arsenal

Arsenal-Man City 2-2 (Valioliiga)
Leicester-Arsenal 1-1 (Valioliiga)
Arsenal-Besiktas 1-0 (Mestarien liiga -karsinta)

Edellinen keskinäinen ottelu

Dortmund-Arsenal 0-1 (6.11.2013, Mestarien liiga)

Arvio

Bundesliiga-seura Dortmundin lähtökohdat otteluun voisivat olla paremmat. Joukkueen loukkaantuneiden lista on todella pitkä ja nimekäs. Tiistai-illan ottelusta ovat sivussa mm. Marco Reus, Jakub Blaszczykowski ja Liverpoolissakin pelannut Nuri Sahin. Saksan maajoukkuepuolustaja Mats Hummelsin pelaaminen ottelussa on epävarmaa.

Dortmundista poistui viime kauden päätteeksi rutkasti maalintekovoimaa, kun Robert Lewandowski siirtyi Bayern Münchenin riveihin. Saksalaisseura hankki tilalle Italian maajoukkuehyökkääjä Ciro Immobilen, joka iski Torinolle 22 maalia Serie A:ssa viime kaudella. Joukkueessa nähdään myös mielenkiintoinen paluumuuttaja, kun Man Unitedissa kaksi kautta pelannut Shinji Kagawa siirtyi takaisin Dortmundiin. Kagawan pelaaminen on kuitenkin epävarmaa loukkaantumisen vuoksi.

Dortmundin kausi lähti hieman yskien liikkeelle, kun joukkue hävisi Bundesliiga-avauksessa Leverkusenille. Kahdesta seuraavasta ottelusta joukkue on poiminut täydet pisteet. Dortmundin puolustus on ollut vaikeuksissa, sillä saksalaisseura on päästänyt viisi maalia kauden kolmessa ensimmäisessä ottelussa.

Arsenal pelasi lauantaina kiihkeän kamppailun Man Cityä vastaan. Palautumisaika Mestarien liigan otteluun on melko lyhyt, joten lauantain ottelun rasitus saattaa näkyä vierasjoukkueen otteissa. Arsenalin onneksi matka Saksaan ei ole pitkä.

Arsenalin kausi on lähtenyt odotettua heikommin liikkeelle. Arsène Wengerin miehistö hyytyi tasapeliin Leicesterin vieraana ja neljästä ottelusta tasapeliin on päättynyt kolme ottelua. Toisaalta, Arsenal ei ole vielä hävinnyt otteluakaan Valioliigassa.

Wengerillä riittää murheita ottelun alla, sillä puolustuksesta puuttuu paljon pelaajia. Nacho Monreal ei matkustanut Saksaan selkävaivojen vuoksi. Mathieu Debuchy on pelikiellossa ja Calum Chambersilla on nielurisatulehdus. Oikeana laitapuolustajana saatetaan nähdä 19-vuotias Héctor Bellerín. Bellerín on huippunopea puolustaja, josta kertoo Theo Walcottin ennätyksen rikkominen 40 metrin matkalla kesän testeissä.

Tykkimiesten kesähankinta Alexis Sánchez on ollut oivassa vireessä, joten hänen otteita kannattaa seurata. Vuosi sitten Arsenaliin siirtynyt Mesut Özil on puolestaan vaeltanut varjojen mailla alkukauden, ja Arsenal tarvitsee saksalaistaiturilta huomattavasti parempia otteita.

Dortmund lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Joukkueet kohtasivat kahdesti viime kaudella Mestarien liigassa, ja tuolloin molemmat joukkueet voittivat vierasottelunsa. Tällä kertaa pisteet jäävät Signal Iduna Parkille 2-1-lukemin.