Jan Vertonghen on päättänyt olla tekemättä jatkosopimusta Tottenhamin kanssa. 27-vuotias belgialaispuolustaja on menettänyt viime aikoina paikkansa avauskokoonpanossa. Vertonghen neuvotteli aiemmin tässä kuussa jatkosopimuksesta.

– En tee jatkosopimusta. Minulla on vielä neljä vuotta nykyistä sopimustani ja olen tyytyväinen seurassa. Jätän Tottenhamin sen päätyttyä, Vertonghen kertoi Sky Sportsille.

Vertonghen jätettiin aiemmin sivuun Tottenhamin kapteeninvalinnasta. Spursin kapteeniksi nimettiin Younes Kaboul ja varakapteenin paikat saivat Hugo Lloris sekä Emmanuel Adebayor. Tämän lisäksi Vertonghen ei mahtunut avaukseen joukkueen kahdessa viimeisessä Valioliiga-ottelussa.

– Materiaali on todella laaja ja jokaisessa pelissä täytyy tehdä kovasti töitä. Haluan pelata jokaisessa ottelussa sekä viikonloppuna että viikolla. Haluan olla mukana tärkeimmissä otteluissa. Meillä on paljon toppareita ja taistelemme kaikki kahdesta avauksen paikasta. Jokaisen on oltava hieman muita parempi, että valmentaja valitsisi hänet seuraavaan otteluun, Vertonghen jatkoi.

Toimittajan sana

Vertonghenin mieli on selvästi muuttunut vähentyneen peliajan myötä, sillä vielä kuukauden alussa belgi neuvotteli jatkosopimuksesta. Onkin mielenkiintoista nähdä miten muut Euroopan seurat reagoivat tähän kieltäytymiseen tammikuussa.