Uefa on vahvistanut tutkivansa Liverpoolia ja kuutta muuta eurooppalaisseuraa mahdollisista taloudellisista fair play -sääntörikkomuksista. Poolin lisäksi myös Monaco, AS Roma, Besiktas, Inter Milan, Kuban Krasnodar ja Sporting Lissabon ovat tutkinnan alla. Uefan sääntöjen mukaan eurokentillä pelaavat joukkueet eivät saa tehdä kahden perättäisen kauden aikana yli 45 miljoonan euron tappioita.

Kaikki seurat ovat toimittaneet selontekonsa Uefalle. Liverpool raportoi 64 miljoonan euron tappiot kaudelta 2012-2013 ja 52 miljoonan euron tappiot 10 kuukautta ennen sitä.

Liverpool ei saa välittömästi seuraamuksia seuran valmistautuessa toimittamaan seuraavan kahden kuukauden aikana tarkempia tietoja Uefalle. Mestarien liigasta saadut tulot Redsiltä saatetaan kuitenkin pidättää väliaikaisesti.

Liverpool uskoo välttävänsä rangaistukset uusien mainosopimustensa ansiosta ja kirjaamalla joitakin edellisiä tappioitaan. On myös ymmärretty, että keväällä julkaistavat viime kauden tuotot ovat olleet voitoikkaita.

Manchester City ja Paris Saint-Germain saivat viime kaudella sääntörikkomuksistaan kovia rangaistuksia. Seurat käyttivät tuolloin rahaa yli omien varojensa.

Lähde: Sky Sports

Toimittajan sana

Jos Liverpool todetaan syylliseksi sääntörikkomuksiin, rangaistukset voivat olla rajuja. Ennen kyseisten säädösten rikkomisesta on seurannut jopa kymmenien miljoonien eurojen arvoisia sakkoja. Uefa saattaa myös rajoittaa joukkueen pelaajalistaa europeleissä. Itseasiassa City joutuikin tämän vuoden Mestarien liiga -peleihinsä kapeammalla pelaajalistalla.