Kauden kuudes kierros käynnistyy taistelulla Merseysiden herruudesta. Edellisen kerran Everton jäi täysin Liverpoolin jyrän alle. Onko Toffees toipunut tammikuun nöyryytyksestä.

Poissaolot

Liverpool

Philippe Coutinho (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Jordan Henderson (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Joe Allen (loukkaantuminen)
Emre Can (loukkaantuminen)
Daniel Sturridge (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Glen Johnson (loukkaantuminen)
Jon Flanagan (loukkaantuminen)

Everton

Seamus Coleman (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Steven Pienaar (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Ross Barkley (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Liverpool

Liverpool-Middlesbrough 3-2 (Liigacup)
West Ham-Liverpool 3-1 (Valioliiga)
Liverpool-Ludogorets 2-1 (Mestarien liiga)

Everton

Swansea-Everton 3-0 (Liigacup)
Everton-Crystal Palace 2-3 (Valioliiga)
Everton-Wolfsburg 4-1 (Eurooppa-liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Everton 4-0 (28.1.2014, Valioliiga)

Arvio

Edellisestä Merseysiden Derbystä jäi Evertonin osalta paljon hampaan koloon. 4-0-tappio paikalliskilpailijalle oli Toffeesille häpeällistä, joten nyt joukkueella on kasvojen pesun paikka.

Liverpoolin peli on tökkinyt viime aikoina. Joukkueella on takana kaksi tappiota Valioliigasta Aston Villaa ja West Hamia vastaan. Daniel Sturridgen oltua loukkaantuneena myös hyökkäyspeli on kärsinyt. Reds teki näiden kahden ottelun aikana vain yhden maalin. Joukkueen valmentaja Brendan Rodgers ei usko Sturridgen pystyvän pelaamaan vielä Evertonia vastaan.

Myös Everton on ollut edellisissä otteluissaan vaikeuksissa. Sunnuntaina Toffees hävisi sarjan häntäpään joukkueelle Crystal Palacelle. Tiistaina Swansea nollasi merseysidelaiset Liigacupissa, joten parantamista löytyy myös Evertonin pelistä.

Viime kerralla derbyn ratkaisivat Liverpoolin eduksi Sturridge ja Luis Suárez. Nyt Suárez pelaa La Ligassa, eikä Sturridgekaan ole luultavasti kunnossa. Rodgersin miehistö tarvitsee siis uudet ratkaisijat tulevaan otteluun. Potentiaalisin vaihtoehto tähän rooliin on Raheem Sterling, joka on ollut alkukaudesta uransa parhaassa iskussa. Englantilaislaituri on viimeistellyt kolme maalia viidessä pelaamassaan ottelussa.

Seurata kannattaa myös Suárezin korvaajaksi hankittua Mario Balotellia. Milanista saapunut oikukas italialainen ei ole vielä löytänyt Valioliigassa virettään, mutta taitava hyökkääjä voi syttyä minä hetkenä hyvänsä. Kolikolla on myös kääntöpuolensa, sillä Balotelli on sortunut suurissa otteluissa turhan usein ylilyönteihin.

Evertonin ensimmäisten kierroksen suurin onnistuja hyökkäyspäässä on ollut Steven Naismith, jolla on kasassa kolme maalia viidestä pelaamastaan ottelusta. Myös ykköshyökkääjä Romelu Lukaku on löytämässä parasta iskuaan osuttuaan tolppien väliin kahdessa viimeisessä ottelussa.

Paikallisottelusta on tiedossa jälleen tapahtumarikas kamppailu, koska kumpikaan ei halua hävitä taistelua Merseysiden herruudesta. Runsasmaalisuutta voidaan myös odottaa, sillä alakerta on ollut molempien kompastuskivi. Everton on päästänyt peräti 2.6 maalia ottelua kohden ja Liverpool 1.5.

Merseysiden derbyt ovat olleet aiemminkin runsasmaalisia. Neljästä viimeisestä paikallispelistä kolmessa on tehty yli neljä maalia. Näiden kaikkien tilastojen perusteella verkot heiluvat todennäköisesti tiuhaan myös tällä kertaa.

Itse ottelussa Liverpool pyrki tutun kaavan mukaan dominoimaan pallonhallintapeliä. Everton taas hyökkää huomattavasti kilpakumppaneitaan suoraviivaisemmin ja pyrkii ruokkimaan esimerkiksi Lukakua pääpalloilla. Joukkueiden heikot alakerrat huomioiden, tällä kertaa ottelu ratkeaa kuitenkin paremmin puolustavan joukkueen eduksi.

Merseysiden kuningasta ei saada selville tässä kamppailussa. Pisteet jaetaan 2-2-lukemin.