Tottenham hävisi viime kaudella kaikki kolme Pohjois-Lontoon derbyä Arsenalille. Nyt joukkueella on mahdollisuus kuivata edellisen vuoden pettymykset. Onko Spurs valmis voittamaan Emiratesilla?

Poissaolot

Arsenal

Mathieu Flamini (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Yaya Sanogo (loukkaantuminen)
Nacho Monreal (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Mathieu Debuchy (loukkaantuminen)
Olivier Giroud (loukkaantuminen)
Serge Gnabry (loukkaantuminen)
Theo Walcott (loukkaantuminen)

Tottenham

Kyle Walker (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Arsenal

Arsenal-Southampton 1-2 (Liigacup)
Aston Villa-Arsenal 0-3 (Valioliiga)
Borussia Dortmund-Arsenal 2-0 (Mestarien liiga)

Tottenham

Tottenham-Nottingham Forest 3-1 (Liigacup)
Tottenham-West Bromwich 0-1 (Valioliiga)
Partizan-Tottenham 0-0 (Eurooppa-liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Tottenham-Arsenal 0-1 (16.3.2014, Valioliiga)

Arvio

Viidestä viimeisestä Pohjois-Lontoon derbystä viisi on mennyt Arsenalin nimiin. Viime kaudella Tykkimiehet voittivat kaikki kolme kohtaamista. Emiratesilla Tottenham on voittanut edellisen kerran marraskuussa 2010, joten siitä on ehtinyt vierähtää aikaa.

Arsenal löysi edellisessä Valioliiga-ottelussaan Aston Villaa vastaan uuden tutkaparin Mesut Özilin ja Manchester Unitedista siirtoikkunan viimeisenä päivänä ostetun Danny Welbeckin esitettyä saumatonta yhteispeliä. Molemmat kaksikosta kirjauttivat kamppailussa itselleen maalin ja syötön.

Vaikka viimeisin Villa-ottelu oli Arsenalilta positiivinen, hakee joukkueen peli vielä parasta tehoaan. Tappioita Tykkimiehiltä ei toistaiseksi tililtä löydy, mutta tasapelejä on tullut jo kolme Leicesteriä, Evertonia ja Manchester Cityä vastaan. Varsinkin johtoaseman pitäminen on ollut Arsenalille hankalaa, sillä jopa 44 prosenttia päästetyistä maaleista on tullut viimeisen 20 minuutin aikana.

Myös loukkaantumiset ovat vaikeuttaneet Arsenalin peliä. Yaya Sanogon, Olivier Giroud’n ja Theo Walcottin poissaolojen myötä Welbeck on joukkueen ainoa kärkipelaaja, ja maalintekokin on lähes kokonaan hänen harteillaan. Lisäksi Debuchyn loukkaantuminen kaksi viikkoa sitten jätti loven Tykkimiesten puolustukseen, nuoren Calum Chambersin ollessa ranskalaisen korvaajaksi ainoa varteenotettava vaihtoehto.

Tottenham on ennen derbyä kolmen ottelun voitottomassa putkessa. Spurs hävisi kotonaan Liverpoolille ja West Bromwichillle sekä pelasi vieraissa tasan Sunderlandin kanssa. Olisiko nyt aika kääntää kurssia?

Tottenhamin leiristä ensimmäisten kierrosten postiviivisin yllätys on ollut Nacer Chadli. Belgialaislaituri on esiintynyt pirteästi jokaisessa ottelussa ja iskenyt jo kolme maalia. Ero viime kauteen on merkittävä, sillä tuolloin Chadli osui koko vuoden aikana vain kerran. Myös Erik Lamela on alkanut osoittaa sitä potentiaalia, mitä argentiinalaiselta jo vuosi sitten odotettiin.

Arsenalista on muodostunut Tottenhamille jo eräänlainen peikko. Varsinkin Emiratesilla pisteenkin nappaaminen on tuottanut suunnattomia vaikeuksia. Viimeisten kohtaamisten pettymykset saattavat toimia Spursilla myös voimavarana tulevassa ja auttaa tuomaan sen kauan kaivatun voiton.

Voittoa ei irtoa Tottenhamille tälläkään kertaa. Pisteet jaetaan 1-1-lukemin.