Manchester Cityn taival Mestarien liigassa jatkuu illalla Romaa vastaan. Kohtaaminen on joukkueille ensimmäinen laatuaan. Miten ottelussa käy?

Poissaolot

Manchester City

Matija Nastasic (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Samir Nasri (loukkaantuminen)
Stevan Jovetic (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Fernando (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

AS Roma

Federico Balzaretti (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Kevin Strootman (loukkaantuminen)
Marco Borriello (loukkaantuminen)
Davide Astori (loukkaantuminen)
Salih Ucan (loukkaantuminen)
Daniele De Rossi (loukkantuminen)
Leandro Castan (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Manchester City

Hull-Manchester City 2-4 (Valioliiga)
Manchester City-Sheffield Wednesday (Liigacup)
Manchester City-Chelsea 1-1 (Valioliiga)

AS Roma

Roma-Hellas Verona 2-0 (Serie A)
Parma-Roma 1-2 (Serie A)
Roma-Cagliari 2-0 (Serie A)

Edellinen keskinäinen ottelu

Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin.

Arvio

City oli avausottelussaan Bayern Münchenia vastaan selvä altavastaaja. Saksalaiset pitivät lähes koko ottelun ajan pallonhallinnan itsellään, mutta Joe Hartin ansiosta sinipaidat hävisivät vain yhdellä maalilla. Valioliigassa Citizens nappasi lauantaina helpottavan 2-4-voiton Hullista.

Cityn sairaslista on tyhjentynyt hiljalleen. Avauksen pelaajista Stevan Jovetic ja Fernando saattavat olla jo tänään pelikunnossa, joten ainoastaan Samir Nasri on varmasti sivussa. City pääsee siis otteluun varsin terveellä ryhmällä.

Roma on aloittanut Serie A -kauden väkevästi. Joukkue on voittanut tähän mennessä kaikki viisi otteluaan ja on tasapisteissä sarjakärki Juventuksen kanssa. Mestarien liigassa Roma murskasi avausottelussaan kotonaan TsSka Moskovan 5-1-lukemin

Voitoista huolimatta Roman loukkaantumisrintama näyttää huolestuttavalta. Merkittävimpinä poissaoloina voisi mainita keskikentän moottorin Daniele De Rossin ja Kevin Strootmanin, joka ei ole pelannut kylläkään koko kautena.

City ja Roma eivät ole kohdanneet koskaan aiemmin. Tämä ei ihmetytä, sillä CItizens ei ole pelannut montaa kautta Mestarien liigassa ja Romankin edellisestä visiitistä on jonkin verran aikaa.

Citizensin leiristä kannattaa seurata Chelsea-ikoni Frank Lampardin otteita. 36-vuotias keskikenttäpelaaja on päässyt nopeasti uuteen joukkueensa sisään ja osunut Valioliigassa jo kahdesti. On hyvinkin todennäköisestä, että Lampard saa tänään näytönpaikan avauksessa.

Roman ottelussa TsSkaa vastaan avainrooliin nousivat laiturikaksikko Gervinho ja Juan Iturbe. Gervinho osui moskovalaisten verkkoon kahdesti ja keräsi tililleen myös yhden syötön. Iturbe syötti kaksi maalia ja viimeisteli kerran itse.

Roman hyvä pallonhallintapeli ja nopeat laitalinkit voivat tuotta yllättäviäkin vaikeuksia Cityn puolustuslinjalle. Edellisessä Hull-ottelussa sinipaitojen puolustus ei ollut parhaimmillaan ja varsinkin Eliaquim Mangala oli kovissa vaikeuksissa. Cityltä olisikin viisainta jättää nuori ranskalainen nyt vaihtopenkin puolelle.

Molempien tehokkaan hyökkäyspelin vuoksi ottelusta voidaan odottaa varsin runsasmaalista. City on tehnyt Valioliigassa 12 maalia Roma 10 Serie A:ssa. Italialaisten puolustuspeli on kuitenkin paremmalla mallilla kuin Citizensin, sillä ensimmäisen viiden ottelun aikana joukkue on päästänyt vain yhden maalin. Tiivis puolustuspeli saattaakin olla se tekijä, joka ratkaisee ottelun vierailijoiden eduksi.

Roma voittaa 1-2.