Chelsea jäi Mestarien liigan avauksessaan tasapeliin Schalken vieraana. Nyt edessä on vierailu Lissaboniin. Blues ei ole kohdannut Sportingia aiemmin. Jäävätkö portugalilaiset Chelsean jyrän alle?

Poissaolot

Sporting Lissabon

Rabia (loukkaantuminen)

Chelsea

Ramires (loukkaantuminen)
Didier Drogba (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Sporting Lissabon

Sporting Lissabon-Porto 1-1 (Portugalin pääsarja)
Gil Vicente FC-Sporting Lissabon 0-4 (Portugalin pääsarja)
Sporting Lissabon-Belenenses Lissabon 1-1 (Portugalin pääsarja)

Chelsea

Chelsea-Aston Villa 3-0 (Valioliiga)
Chelsea-Bolton 2-1 (Liigacup)
Manchester City-Chelsea 1-1 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin.

Arvio

Sporting Lissabon on Chelsealle täysin uusi tuttavuus. Monet tuntevat seuran Cristiano Ronaldon kasvattajana. Mestarien liigassa Sporting on pelannut viimeksi neljä vuotta sitten. Avauspelissään joukkue pelasi tasan Mariborin kanssa

Sportingin alku Portugalin pääsarjassa ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Joukkue on voittanut vain kaksi viidestä ensimmäisestä ottelustaan, ja loput ovat olleet tasapelejä. Tappioita lissabonilaisilla ei toistaiseksi kuitenkaan ole. Myös Sportingin sairaslista näyttää varsin tyhjältä.

Sportingin tunnetuin nimi on Manchester Unitedista lainalle kotimaahansa palannut Nani. Laituri on tähän mennessä tehnyt yhden maalin sekä Mestarien liigassa että Portugalin pääsarjassa. Lissabonilaisten paras maalintekijä tähän mennessä taas on ollut perulaislaituri André Carrillo, joka on osunut kolmesti. Joukkueen kärkipelaajana häärii Algerian maajoukkueesta tuttu voimakas pääpelaaja Islam Slimani.

Chelsean alku Valioliigassa on ollut vakuuttavaa katseltavaa. Joukkue on kulkenut voitosta voittoon ja ainoa pistemenetys on tullut Manchester Cityä vastaan. Mestarien liigassa Chelsea jäi hieman yllättäen avauksessaan tasapeliin Schalken vieraana. Nälkää siis riittää avata nyt voittotili.

Bluesin alkukauden ehdoton hahmo on ollut Diego Costa. Atlético Madridista kesällä saapunut espanjalaiskärki on iskenyt tähän mennessä jo kahdeksan maalia kuudessa pelaamassaan ottelussa ja ylittänyt täysin odotukset. Ainoa peli, missä Costa ei ole maalannut on ollut toistaiseksi vieraissa Cityä vastaan.

Chelsea-manageri José Mourinho kertoi aiemmin Costan pystyvän pelaavan syyskuussa Espanjan maajoukkueessa syntyneen vammansa vuoksi vain yhden ottelun viikossa. Nyt portugalilaisluotsi on kuitenkin paljastanut olevansa valmis riskeeramaan tähtihyökkääjänsä tämän illan ottelussa.

Chelsean hyökkäyspeli Valioliigassa on muutenkin ollut äärimmäisen tehokasta. Blues on tehnyt tällä kaudella keskimäärin 3,7 maalia ottelua kohden ja lähes puolet joukkueen laukauksista on johtanut maaliin.

Sportingilta löytyy muutamia hyviä yksilöitä, mutta Chelsean materiaali on kaikin puolin laadukkaampi. Varsinkin, jos Costa pelaa maalinteossa ei pitäisi olla ongelmia. Schalkea vastaan Bluesilla oli lukuisia paikkoja, mutta viimeistely ontui. Tällä kertaa hyökkäyksen pitäisi toimia, joten Chelsea palaa Lontoseen täydet pisteet mukanaan.

Chelsea voittaa 0-2.