Siipirikkoinen Arsenal hakee avausvoittoaan Mestarien Liigasta. Tykkimiesten vieraaksi matkustaa turkkilaisjätti Galatasaray. Ottaako Arsenal avausvoittonsa?

Poissaolot

Arsenal

Aaron Ramsey (loukkaantuminen)
Mikel Arteta (loukkaantuminen)
Olivier Giroud (loukkaantuminen)
Nacho Monreal (loukkaantuminen)
Mathieu Debuchy (loukkaantuminen)
Yaya Sanogo (loukkaantuminen)
Theo Walcott (loukkaantuminen)
Serge Gnabry (loukkaantuminen)
Jack Wilshere (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Galatasaray

Edelliset ottelut

Arsenal

Arsenal-Tottenham 1-1 (Valioliiga)
Arsenal Southampton 1-2 (Liigacup)
Aston Villa-Arsenal 0-3 (Valioliiga)

Galatasaray

Galatasaray-Sivasspor 2-1 (Turkin liiga)
Balikesisspor-Galatasaray 2-0 (Turkin liiga)
Galatasaray-Anderlecht 1-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Arsenal-Galatasaray 1-2 (4.8.2013, Emirates Cup)

Arvio

Arsenal on aloittanut kautensa Valioliigassa kohtuu hyvin. Tykkimiehet ovat Valioliigassa neljäntenä, eikä tappioita ole tullut toistaiseksi yhtäkään. Voiton Arsenal on kuitenkin ottanut vain Crystal Palacesta ja Aston Villasta, joten parantamisen varaa on. Mestarien liigan avauksessaan Gunners kärsi 2-0-tappion vieraissa Borussia Dortmundille.

Arsenalin loukkaantumistilanne näyttää todella huolestuttavalta. Lauantain Pohjois-Lontoon derbyssä loukkaantuneista Aaron Ramsey ja Mikel Arteta ovat varmasti sivussa. Myös Jack Wilsheren pelaaminen on epävarmaa, joten vähiin käyvät vaihtoehdot Tykkimiesten keskikentällä.

Hyökkäyspäässä Danny Welbeck on tällä hetkellä ainoa vaihtoehto kärkeen. Joukkueen muut hyökkääjät Olivier Giroud, Yaya Sanogo ja Theo Walcott. Welbeck on onnistunut tähän mennessä vasta kerran maalinteossa, ja parempaan pitäisi pystyä.

Arsenalin pelaajista kannattaa tarkkailla Mesut Özilin ja Welbeckin yhteispeliä. Kaksikko oli puolitoista viikkoa sitten Aston Villaa vastaan elementissään ja rakensivat toistensa maalit. Puolustajista nuori Calum Chambers pelasi derbyssä vakuuttavasti tehden useita tärkeitä syötönkatkoja ja pallonriistoja.

Galatasaray on hävinnyt neljästä ensimmäisestä ottelustaan Turkin pääsarjassa vain yhden. Sarjataulukossa joukkue on viidentenä. Mestarien liigan avauksessaan joukkue jakoi pisteet Anderlechtin kanssa.

Galatasarayn ryhmästä löytyy useampia suurelle yleisölle tuttuja pelaajia. Joukkueen maalia vartioiva Uruguayn maajoukkueen ykkösvahti Fernando Muslera on torjunut tähän mennessä kaksi nollapeliä.

Kymppipaikalla häärii Wesley Sneijder, joka oli kesän MM-kisoissa Hollannin tärkeinpiä avainpelaajia. Sneijder muun muassa viimeisteli pudotuspeliä Meksikoa vastaan elintärkeän tasoitusosuman. Turkkilaisseuran paras maalintekijä kovan laukauksen omaava Burak Yilmaz on iskenyt tähän mennessä neljään otteluun kaksi maalia.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran yli vuosi sitten harjoitusottelussa tuolloin Galatasaray oli parempi 1-2-lukemin. Tälläkin kertaa Arsenalin loukkaantumisongelmat kääntää peliä turkkilaisten suuntaan.

Ramseyn, Artetan ja mahdollisesti Wilsheren poissaolojen myötä Arsenalin keskikentältä puuttuvat pelintekijät. Santi Cazorla saattaa jotenkin paikata yhtä heistä, mutta muuten tilanteiden luominen saattaa tuottaa vaikeuksia tiiviisti puolustavaa Galatasarayta vastaan.

Keskikentän poissaoloista huolimatta Arsenal tulee pitämään ottelussa enemmän palloa ja pyrkii hallitsemaan pelitapahtumia. Galatasaray koittaa todennäköisesti hyökätä laitureidensa Bruman ja Hamit Altintopin kautta ja pelata pallot keskustaan Yilmazille.

Jos Arsenal saa nopeasti tehtyä avausmaalin, on joukkue vahvoilla täyteen pistepottiin. Mitä pidempään ottelu pysyy maalittomana, sitä enemmän kurssi kääntyy Galatasarayn suuntaan.

Arsenal voittaa 2-1.