Liverpoolin matka Mestarien liigassa jatkuu vierasottelulla Baselia vastaan. Avausottelussa Ludogorets kaatui niukasti kotona. Miten käy tällä kertaa?

Poissaolot

Basel

Ivan Ivanov (loukkantuminen)
Philipp Degen (pelituntuman puute)
Marcelo Diaz (pelikiellossa)
Wálter Samuel (mahdollisesti pelikunnossa)

Liverpool

Emre Can (loukkantuminen)
Jon Flanagan (loukkantuminen)
Mamadou Sakho (loukkaantuminen)
Daniel Sturridge (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Basel

Basel-Thun 1-1 (Sveitsin liiga)
Basel-Vaduz 3-1 (Sveitsin liiga)
Grasshopper-Basel 3-1 (Sveitsin liiga)

Liverpool

Liverpool-Everton 1-1 (Valioliiga)
Liverpool Middlesbrough 3-2 (Liigacup)
West Ham-Liverpool 3-1 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Basel-Liverpool 3-3 (12.11.2002, Mestarien liiga)

Arvio

Baselin kausi on käynnistynyt odotetulla tavalla. Joukkue on kymmenen kierroksen jälkeen Sveitsin liigan kärkipaikalla kahden pisteen erolla Zürichiin. Mestarien liigan avausottelussa Real Madrid murjoi kuitenkin sveitsiläisseuran 5-1-lukemin.

Baselin pahimmat poissaolot ovat puolustuspäässä, sillä Philipp Degen ja Ivan Ivanov ovat molemmat sivussa illan ottelusta. Heidän lisäkseen keskikentän moottori Chilen MM-joukkueesta tuttu Marcelo Diaz on pelikiellossa.

Baselin paras maalintekijä on ollut joukkueen kärkipelaaja Marco Streller. Sveitsiläinen on viimeistellyt viisi maalia kahdeksassa pelaamassaan ottelussa. Kokonaisuudessaan hyökkäyspään tehokkain pelaaja on ollut kuitenkin albanialaistaustainen keskikenttäpelaaja Shkelzen Gashi, joka on neljän maalinsa lisäksi antanut kolme maalisyöttöä. Puolustuksessa huomiota kannattaa kiinnittää Fabian Schäriin, joka kuuluu Sveitsin maajoukkueen avainpuolustajiin.

Liverpool on ajautunut Valioliigassa syöksykierteeseen. Reds on hävinnyt viimeisestä kolmesta ottelustaan kaksi West Hamilla ja Aston Villalle sekä pelannut tasapelin paikalliskilpailijansa Evertonin kanssa. Mestarien liigan avauksessa Reds voitti rimaa hipoen Ludogoretsin.

Liverpoolin merkittävin poissaolo löytyy hyökkäyspäästä, sillä avainhyökkääjä Daniel Sturridge on edelleen sivussa. Reds on kärsinyt englantilaisen loukkaannuttua maalinteko-ongelmista Mario Balotellin alisuoritettua hyökkäyspäässä. Italialaispelaaja ei ole osunut Valioliigassa vielä kertaakaan.

Liverpoolin alkukauden suurin ongelma on ollut jo viime kaudella vaivannut heikko puolustus peli. Reds on päästänyt keskimäärin 1.5 maalia ottelua kohden, mikä on varsin suuri määrä. Viime kaudella Pool voitti otteluita tekemällä Luis Suárezin ja Sturridgen johdolla enemmän maaleja kuin vastustaja. Sama kaava ei enää toimi Suárezin siirryttyä Barcelonaan. Lauantaina Evertonia vastaan Liverpoolilta nähtiin kuitenkin parempaa puolustuspeliä, mikä antaa toiveita seuraavia otteluita ajatellen.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran 12 vuotta sitten. Tuolloin kohtaaminen oli varsin runsasmaalinen, sillä pisteet jaettiin 3-3-lukemin.

Illan otteluun Liverpool lähtee selkeänä ennakkosuosikkina. Materiaali on huomattavasti Baselia leveämpi sekä laadukkaampi ja punaisten nopea hyökkäyspeli tulee tuottamaan ongelmia sveitsiläisten siipirikkoiselle puolustukselle. Myös Balotellilla riittää näytön haluja osoittaa olevansa kaiken hänestä maksetun rahan arvoinen hyökkääjä. Baselin parhaat mahdollisuudet ovatkin pitää peli mahdollisimman kauan maalitomana Muussa tapauksessa Reds menee menojaan.

Liverpool voittaa 0-2.