Valioliigan kuukauden manageri ja pelaaja on valittu. Syyskuun valmentajan palkinnon pokasi itselleen Southampton-luotsi Ronald Koeman. Kuukauden pelaajaksi valittiin Koemanin suojatti italialaishyökkääjä Graziano Pellè.

Koemanin Southampton voitti kuukauden jokaisen ottelunsa. Saintsien jyrän alle jäivät Swansea Newcastle ja Queens Park Rangers. Koeman päihitti äänestyksessä Leicesterin Nigel Pearsonin, Crystal Palacen Neil Warnockin ja Chelsean José Mourinhon.

Kuukauden pelaajaksi valittu Pellè teki syyskuun aikana kolme maalia. Hyökkääjä voitti äänestyksessä muun muassa joukkuekaverinsa Morgan Schneiderlinin. Pellè debytoi alkuviikosta Italian maajoukkueesssa Maltaa vastaan.

– Olemme saaneet hyvän alun kauteen, ja on mukavaa voittaa sen ansiosta. Palkinto on henkilökohtainen, mutta me ansaitsimme sen yhdessä, Koeman kommentoi Sky Sports Newsille.

– Valioliiga erosi hyvällä tavalla Hollannin pääsarjasta, koska se oli haastavampi ja jouduin tekemään tavallista enemmän töitä. Kuukauden pelaajan palkinnon saaminen jo syyskuussa on suuri kunnianosoitus. Haluan kiittää valmentajaani tästä mahdollisuudesta, Pellè kommentoi palkituksi tulemista.

Toimittajan sana

Southampton voitti ainoana joukkueena kaikki kuukauden kolme otteluansa, joten Koeman oli täysin oikea valinta palkinnon saajaksi. Syyskuun pelaajaksi valittu Pellè on puolestaan Koemanin pelin kulmakivi, jonka hollantilainen toi mukanaan Feyenoordista.

Kolme maalia kolmeen otteluun on hyvä saavutus, mutta tämän lisäksi italialainen tekee hyvin töitä kentällä. On mielenkiintoista nähdä yllättääkö muuttunut Southampton vielä enemmän kauden edetessä.