City hakee kauden ensimmäistä voittoaan Mestarien liigasta tutusta vastustajasta, kun joukkue matkustaa Moskovaan TsSkan vieraaksi. Citizens voitti viime kauden molemmat kohtaamiset. Jatkuuko voittokulku illalla?

Poissaolot

TsSka Moskova

Rasmus Elm (loukkaantuminen)
Vitinho (loukkaantuminen)
Mário Fernandes (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Seydou Doumbia (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Alan Dzagoev (pelikiellossa)

Pontus Wernbloom (pelikiellossa)

Manchester City

Frank Lampard (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

TsSka Moskova

TsSka-Kuban Krasnodar 6-0 (Venäjän pääsarja)
TsSka-Bayern München 0-1 (Mestarien liiga)
Ural-TsSka 3-4 (Venäjän pääsarja)

Manchester City

Manchester City-Tottenham 4-1 (Valioliiga)
Aston Villa-Manchester City 0-2 (Valioliiga)
Manchester City-AS Roma 1-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Manchester City-Tska Moskova 5-2 (5.11.2013)

Arvio

Joukkueet olivat myös vuosi sitten samassa lohkossa. Tuolloin City vei nimiinsä molemmat kohtaamiset. Vieraspelin Moskovassa sinipaidat voittivat 1-2-lukemin.

TsSkaa varjostavat ennen ottelua avainpelaajien poissaolot. Keskikentältä joukkueesta on sivussa pelikieltoa kärsivät Alan Dzagoev ja Pontus Wernbloom sekä loukkaantunut Rasmus Elm. Sen sijaan moskovalaisten kuusi maalia viimeistellyt ykköstykki Seydou Doumbia on todennäköisesti tänään pelikunnossa tultuaan lauantaina vaihdosta kentälle.

TsSka on kymmenen kierroksen jälkeen Venäjän liigassa toisena kaksi pistettä Zenitiä perässä. Moskovalaiset ovat voittaneet kahdeksan ja hävinneet kaksi ottelua.

Viime kierroksella TsSka pieksi kotonaan sarjassa neljäntenä olevan Kuban Krasnodarin murskaavin 6-0-lukemin. Mestarien liigassa joukkue on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan AS Romaa ja Bayern Münchenia vastaan.

TsSka on nauttinut tällä kaudella vahvasta kotiedusta, sillä kauden seitsemästä ottelusta omalla maaperällä on irronnut kuusi voittoa. Maaleja joukkue on tehnyt kotona 20 kappaletta, mikä kertoo hyvin hyökkäyspelin tehokkuudesta.

TsSkan leiristä seurata kannattaa erityisesti seurata Huuhkajien luottomiehen Roman Eremenkon otteita. Suomalaispelaaja on esittänyt alkukaudesta moskovalaisten keskikentällä huippuotteita ja tehnyt neljä maalia viidessä pelaamassaan sarjaottelussa.

Myös nousuvireisen nigerialaislaiturin Ahmed Musan peliä on hyvä tarkkailla. Vikkeläjalkainen viiden maalin mies Musa avannee tänään piikkipaikalla, mikäli Doumbia ei ole täydessä kunnossa.

Cityllä on takana vakuuttava 4-1-voitto Tottenhamista. Viimeisestä kolmesta Valioliiga-ottelustaan joukkue on voittanut jokaisen, ja on sarjassa toisena.

Mestarien liigassa Citizensillä on mennyt kuitenkin heikommin. Bayernia vastaan tuli tappio ja Romaa vastaan sinipaidat jäivät kotonaan tasapeliin, joten parannettavaa löytyy.

Cityn tärkein ase illan ottelussa on huippuvireinen Sergio Agüero, joka lauantaina pyöritti yksilötaidollaan mielinmäärin Tottenhamia. Argentinalaiskärki osui Spursin verkkoon peräti neljästi, joten tämän miehen vartioimatta jättämiseen ei ole isäntä joukkueella yhtään varaa.

Vaikka TsSka on aloittanut Mestarien liigassa heikosti on joukkue kotonaan silti haastava vastus Citylle. Bibras Natkhon ja Eremenkon muodostama keskikenttä on taitava rakentamaan peliä ja alakerta koostuu Venäjän maajoukkuepelaajista.

Molempien vahvan hyökkäyspelin vuoksi itse ottelusta voidaan odottaa runsasmaalista. Salamannopeat Musa ja Doumbia ovat vaikeita pideltäviä Martin Demichelisin kaltaiselle hitaalle topparille, mistä saattaa seurata maaleja myös Cityn verkkoon.

Lauantain ottelu Tottenhamia vastaan oli kuitenkin sen verran vakuuttava esitys sinipaidoilta, ettei joukkue ainakaan häviä tänään. Tulikuuman Agüeron liekki tuskin sammuu vielä, ja argentiinalainen tulee olemaan illalla se pelaaja, joka ratkaisee Citylle pisteet.

City voittaa 1-3.