Siipirikkoinen Arsenal matkustaa Mestarien liigassa Anderlechtin vieraaksi. Tykkimiesten tolppien välissä avaa tänään ensimmäistä kertaa urallaan muiden maalivahtien poissaolojen vuoksi Damían Martínez. Pystyykö nuori debytantti torjumaan Arsenalin vieraissa voittoon?

Poissaolot

Anderlecht

Fabrice N’Sakala (loukkaantuminen)
Bram Nuyntick (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Matias Suárez (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Arsenal

Mikel Arteta (loukkaantuminen)
Mathieu Debuchy (loukkaantuminen)
Olivier Giroud (loukkaantuminen)
Serge Gnabry (loukkaantuminen)
Laurent Koscielny (loukkaantuminen)
Nacho Monreal (loukkaantuminen)
David Ospina (loukkaantuminen)
Mesut Özil (loukkaantuminen)
Tomas Rosicky (loukkaantuminen)
Yaya Sanogo (loukkaantuminen)
Theo Walcott (loukkaantuminen)
Wojciech Szczesny (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Anderlecht

Mechelen-Anderlecht 1-1 (Belgian liiga)
Anderlecht-Genk 0-0 (Belgian liiga)
Anderlecht-Borussia Dortmund 0-3 (Mestarien liiga)

Arsenal

Arsenal-Hull 2-2 (Valioliiga)
Chelsea-Arsenal 2-0 (Valioliiga)
Arsenal-Galatasaray 4-1 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Arsenal-Anderlecht 1-0 (14.7.2012, harjoitusottelu)

Arvio

Anderlecht on Belgian ylivoimaisesti menestynein seura. Mestarien liigan vakio-osallistujat ovat voittaneet maansa pääsarjan peräti 33 kertaa.

Tämäkin kausi on alkanut Anderlechtin osalta vahvasti, sillä joukkue majailee nytkin Jupiter-liigan kärkipaikalle. Etumatkaa toisena olevaan Club Brüggeen on kolme pistettä. Tällä hetkellä Anderlecht on kahden ottelun voitottomassa putkessa.

Anderlechtilla on kasassa todella nuori joukkue, sillä kokoonpanosta suurin osa pelaajista on 90-luvulla syntyneitä. Erityisesti huomiota kannattaa kiinnittää vasta 17-vuotiaaseen keskikenttäpelaajaan Youri Tielemansiin, josta tuli vuosi sitte nuorin koskaan Mestarien liigassa pelannut belgi. Belgian tulevaisuuden lupaavimpiin nimiin kuuluva Tielemans nautti jo viime kaudella suuresta vastuusta Anderlechtin miehistössä ja pelasi 29 ottelua joukkueen kokoonpanossa.

Hyökkäyspäässä belgialaisseuran ykkösnimi on ollut alkukaudesta vasta 20-vuotias Aleksandar Mitrovíc. Serbialaiskärki on laukonut viisi maalia 11 pelaamassaan ottelussa.

Arsenalia vaivaavat tällä hetkellä vakavat loukkaantumisongelmat. Joukkueen vahvuudesta on sivussa loukkaantumisten vuoksi jopa 11 pelaaja, kuten Mesut Özil ja Mikel Arteta.

Suurin kysymysmerkki on kuitenkin Tykkimiesten tolppien välissä, sillä maalilla torjuu reservivahti Damían Martinez. Arsenalin muista maalivahdeista David Ospina on loukkaantunut ja Wojciech Szczesny kärsii pelikieltoa saatuaan ulosajon edellisessä lohkovaiheen ottelussa Galatasarayta vastaan. 22-vuotias argentiinalaisvahti Martinezilla ei ole toistaiseksi alla yhtäkään ottelua Valioliigastakaan, joten nuorukainen on nyt kovan paikan edessä.

Molemmat joukkueet tarvitsevat ottelusta voiton. Anderlechtilla on vasta yksi piste kasassa eikä Arsenalillakaan ole yhdestä voitostaan huolimatta varaa pistemenetyksiin. Tykkimiesten loukkaantumisten myötä belgialaisten materiaali ei häviä niin paljoa laadussa, mutta on lontoolaisten ryhmässä silti enemmän taitoa.

Maalivahtiosastolla mennään kuitenkin Anderlechtin puolelle. Silvio Protolta löytyy useamman vuoden ajalta kokemusta näistä karkeloista, joten veteraanivahti hoitanee työnsä kunnialla.

Arsenalin keltanokkavahti Martinez on taas korkeatasoisissa otteluissa vielä raakile, jonka vuoksi nuorukaisella saattaa hieman puntti tutista Anderlechtin yleisön edessä. Voi olla, että argentiinalaisen debyytti edustusmiehistössä tulee liian vaikeaan paikkaan.

Pisteet jaetaan 2-2-lukemin.