Liverpool kohtaa Mestarien liigassa Anfieldissä turnauksen puolustavan mestarin Real Madridin. Los Gálacticosin meno La Ligassa on ollut viime aikoina murskaavaa. Onko Liverpoolilla saumoja voittoon?

Poissaolot

Liverpool

Daniel Sturridge (loukkaantuminen)
Mamadou Sakho (loukkaantuminen)
Jon Flanagan (loukkaantuminen)

Real Madrid

Gareth Bale (loukkaantuminen)
Jesé Rodriguez (loukkaantuminen)
Sergio Ramos (loukkaantuminen)
Fabio Coentrao (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Liverpool

QPR-Liverpool 2-3 (Valioliiga)
Liverpool-West Bromwich 2-1 (Valioliiga)
Basel-Liverpool 1-0 (Mestarien liiga)

Real Madrid

Levante-Real Madrid 0-5 (La Liga)
Real Madrid-Athlétic Bilbao 5-0 (La Liga)
Ludogorets-Real Madrid 1-2 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Real Madrid 4-0 (10.3.2009, Mestarien liiga)

Arvio

Real Madrid pelasi Liverpoolin kanssa samassa lohkossa myös kaudella 2008-2009. Tuolloin Reds murjoi Los Gálacticosin Anfieldillä murskaavin 4-0-lukemin ja nollasi seuran Madridissa. Tänään tuskin vastaavia lukemia nähdään.

Liverpoolin alkukausi on ollut pelillisesti vaikea, sillä pahimmillaan joukkue on rypenyt kolmen ottelun tappioputkessa. Tuloksellisesti Reds on kuitenkin heikosta peli-ilmeestä huolimatta hyvissä asetelmissa Valioliigan viidennellä sijalla. Edellisestä voitostaan Pool saa kuitenkin kiittää Queens Park Rangersia täydellisestä sössimisestä.

Mestarien liigassa Liverpoolilla on tällä hetkellä kolme pistettä kasassa. Joukkue voitti avausottelussaan Anfieldillä Ludogoretsin, mutta kärsi vieraissa 1-0 tappion Baselille.

Liverpoolin pahimpia syksyn ongelmia on ollut kunnollisen kärkipelaajan puute. Daniel Sturridgen piti jo palata sairastuvalta, mutta uusi loukkaantuminen pidensi toipumisaikaa.

Kesällä hankittu Mario Balotelli taas ei tunnu onnistuvan mistään. Italialaishyökkääjän pelin suurin ongelma on se, että hän laukoo liikaa heikoista paikoista. Tehottomuutta kuvaa hyvin ensimmäisessä kuudessa ottelussa tulleet 13 ohilaukausta ja kahdeksan vastustajan blokkaamaa vetoa. Tänään parannusta kaivattaisiin, jotta onnistumisia saataisiin hyökkäyspäässä.

Liverpoolin toinen kompastuskivi on ollut heikko puolustuspeli. Reds on päästänyt kahdeksaan ensimmäiseen otteluun jopa 12 maalia, ja ainoa nollapeli on tullut Tottenhamia vastaan.

Real Madridin jälki La Ligassa on ollut viime aikoina todella vakuuttavaa. Joukkue on tällä hetkellä viiden ottelun voittoputkessa ja takana on kaksi murskavoittoa Levantesta ja Athlétic Bilbaosta. Mestarien liigassa Real on kaatanut kahdessa ensimmäisessä ottelussaan Baselin ja Ludogoretsin.

Realin merkittävimpinä poissaoloina voi mainita Gareth Balen ja keskuspuolustaja Sergio Ramosin. Harjoituksissa loukkaantuneen Balen puuttuminen on iso isku Realin laitapeliä ajatellen, sillä walesilaisen nousut ovat tärkeitä Realin pelissä. Entisen Tottenham-tähden korvannee oikealla laidalla illan ottelussa joko James Rodrguez tai Isco.

Sergio Ramosin puuttuminen taas saattaa aiheuttaa hermostuneisuutta alakerrassa, sillä espanjalaistopparin mahdollisell korvaajalla Pepellä on ollut taipumuksia sortua usein ylilyönteihin. Tässä onkin Liverpoolille paikka iskeä.

Realin hyökkäyspeli taas on tällä hetkellä todella vaarallinen. Madridilaisseura on takonut La Ligassa kahdeksaan ensimmäiseen otteluunsa peräti 30 maalia. Varsinkin joukkueen ykköstähti Cristiano Ronaldo on ollut suvereenissa iskussa. Portugalialaistaituri on tehnyt tähän mennessä jo 15 osumaa.

Hävittyään Baselille Liverpool tarvitsee ottelusta enemmän voittoa kuin Madrid. Realilla on jo valmiiksi kuusi pistettä kasassa, joten voitto ei ole heille välttämätön. Espanjalaisten mielessä saattaakin jo pyöriä lauantain elintärkeä Clásico Barcelonaa vastaan.

Pelottava tosiasia on kuitenkin se, että Ronaldo on tehnyt yksin yhtä paljon maaleja, mitä koko Liverpoolin joukkue yhteenä. Portugalilaispelaaja saa kuitenkin todennäköisesti Anfieldin yleisöltä melkoisen huutomyrskyn pelattuaan vuosia sitten Redsien verivihollisen Manchester Unitedin leirissä. Onko Ronaldo liian liukas Liverpoolin puolustukselle, se jää nähtäväksi.

Real voittaa 1-2.