Valioliiga-jätit Manchester United ja Chelsea kohtaavat ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kaudella Old Traffordilla päädyttiin maalittomiin lukemiin. Miten käy tällä kertaa?

Poissaolot

Manchester United

Jonny Evans (loukkaantuminen)
Antonio Valencia (loukkaantuminen)
Jesse Lingard (loukkaantuminen)
Patrick McNair (loukkaantuminen)
Wayne Rooney (pelikiellossa)

Chelsea

Loic Rémy (loukkaantuminen)
Diego Costa (sairaana, mahdollisesti pelikunnossa)
John Obi Mikel (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Ramires (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
César Azpilicueta (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Manchester United

West Bromwich-Manchester United 2-2 (Valioliiga)
Manchester United-Everton 2-1 (Valioliiga)
Manchester United-West Ham 2-1 (Valioliiga)

Chelsea

Chelsea-Maribor 6-0 (Mestarien liiga)
Crystal Palace-Chelsea 1-2 (Valioliiga)
Chelsea-Arsenal 2-0 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Chelsea-Manchester United 3-1 (19.1.2014 Valioliiga)

Arvio

Manchester Unitedin ja Chelsean kauden ensimmäinen kamppailu on kahden vahvan valmentajapersoonan kohtaaminen. José Mourinho ja Louis van Gaal ovat tuttuja toisilleen, sillä ”Mou” työskenteli kolmen vuoden ajan Red Devils -luotsin apumiehenä Barcelonassa. Van Gaal onkin harvoja valmentajia, joita kohtaan Mourinho tuntee syvää kunnioitusta.

Unitedilla on kahdeksan kierroksen jälkeen 12 pistettä kasassa, eli vain piste enemmän, mitä edellisenä vuonna David Moyesin kanssa. Voittoja Red Devilsillä on tällä hetkellä vasta kolme, joista jokainen on tullut kotikentällä.

Unitedin heikko alkukausi johtuu suurilta osin joukkueen puolustuspelistä. Nemanja Vidicin jättämään aukkoon ei olla toistaiseksi löydetty täydellistä korvaajaa. Selvän johtajan puuttuessa nuoret puolustajat ovat sortuneet helppoihin virheisiin ja ylipelaamiseen, mistä osoituksena 12 päästettyä maalia. Hyvä hyökkäyspeli ei riitä, jossei oma pää pysy puhtaana.

Unitedin merkittävimpänä poissaolona voidaan pitää Wayne Rooneyta, jolla on vielä yksi ottelu West Hamia vastaan saatua pelikieltoaan jäljellä. Kapteenin puuttuminen on kova menetys, mutta joukkueelta löytyy ainakin nimimiehiä hyökkäyspäästä. Kesällä lainalle Monacosta hankittu Radamel Falcao ei ole vielä toistaiseksi onnistunut odotetulla tavalla tehtyään vasta yhden maalin. Nyt saattaisi olla ryhtiliikkeen paikka.

Tärkeä asia Unitedin kannalta on se, että pieniä tällejä West Bromwichia saaneet Àngel di María ja Ander Herrera ovat molemmat pelikunnossa. Varsinkin di María on ollut viime aikoina Red Devilsin tärkein pelintekijä, sillä argentiinalainen on syöttänyt maalin neljässä viimeisessä pelaamassaan ottelussa.

Chelsea on tähän mennessä ainut Valioliiga-joukkue, joka ei ole kokenut ainuttakaan tappiota. Ainoan pistemenetyksensä Blues on kärsinyt Manchester Cityä vastaan. Unitedia Blues on jopa kymmenen pistettä edellä.

Chelsean suurin ongelma on ollut ottelun alla hyökkääjien loukkaantumiset. Ykköstykki Diego Costa oli alkuviikosta viruksen vuoksi sairaalahoidossa ja Mariboria vastaan tiistaina loukkaantunut Loic Rémy on varmasti sivussa.

Jos yhdeksän maalia viimeistellyt Costa ei ole pelikuntoinen, Mourinho saattaa joutua sijoittamaan André Schürrlen kärkipelaajaksi. Jokatapauksessa Espanjalaistähden mahdollinen puuttuminen söisi suurimman osan tehosta Bluesin hyökkäyspäässä.

United tarvitsee ottelusta nostaakseen itsensä mukaan taisteluun kärkisijoista. Chelsealle riittää tässä tapauksessa hyvin tasapeli. Mourinholla onkin ollut yleensä tapana pelata näissä tilanteissa itselleen suotuisa tulos. Bluesin puolustuslinja on myös sen verran tiivis, että United tuskin montaa maalia saa sen taakse tehtyä.

Old Traffordilla päädytään pistejakoon lukemin 1-1.