Liverpool matkustaa Mestarien liigassa Santiago Bérnabeulle Real Madridin vieraaksi. Edellisellä kerralla Reds nöyrtyi Anfieldillä lukemin 0-3. Onko Liverpoolilla saumoja ylivoimaista vastustajaa vastaan?

Poissaolot

Real Madrid

Abner (loukkaantuminen)
Dani Carvajal (loukkaantuminen)
Fábio Coentrao (loukkaantuminen)
Asier Illarramendi (loukkaantuminen)
Jesé Rodriguez (loukkaantuminen)
Sami Khedira (loukkaantuminen)
Gareth Bale (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Liverpool

Jon Flanagan (loukkaantuminen)
Daniel Sturridge (loukkaantuminen)
Suso (loukkaantuminen)
José Enrique (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Mamadou Sakho (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Real Madrid

Granada-Real Madrid 0-4 (La Liga)
Cornella-Real Madrid 1-4 (Espanjan Cup)
Real Madrid-Barcelona 3-1 (La Liga)

Liverpool

Newcastle-Liverpool 1-0 (Valioliiga)
Liverpool-Swansea 2-1 (Liigacup)
Liverpool-Hull 0-0 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Real Madrid 0-3 (22.10.2014,Mestarien liiga)

Arvio

Liverpoolin edellinen kohtaaminen Anfieldillä ei mennyt suunnitelmien mukaan. Real piti kuskin paikan läpi ottelun ja ratkaisi ottelun käytännössä jo ensimmäisellä puoliajalla. Kahden viikon takaisesta esityksestä jäi Brendan Rodgersin miehistölle vain parannettavaa.

Realin jälki La Ligassa on ollut alkuun murskaavaa. Los Gálacticos porskuttaa seitsemän ottelun voittoputkessa ja pitää hallussaan sarjan kärkipaikkaa. Maaleja on syntynyt kaikki kilpailut huomioiden pelkästään viimeiseen kolmeen peliin 11 kipaletta. Mestarien liigassa Real on kulkenut voitosta voittoon maalierolla 10-2.

Liverpoolin pelaaminen Valioliigassa on ollut viime aikoina tuskaista puurtamista. Takana on tappio Newcastlen vieraana ja tasapeli Hullia vastaan. Sarjataulukossa ollaan jo jääty 12 pisteen päähän kärjestä. Mestarien liigassa voitto on irronnut vain Ludogoretsista.

Liverpoolin pahimmat ongelmat ovat näkyneet hyökkäyspelissä. Daniel Sturridgen loukkaannuttua syyskuun alussa joukkueesta on puuttunut pelaaja, joka pystyisi osumaan säännöllisesti. Suurin pettymys on ollut kesällä hankittu Mario Balotelli, jonka maalitilastot näyttävät Valioliigassa edelleen pyöreää nollaa. Realia vastaan saatetaankin lähteä nyt liikkeelle tarkemmalla puolustuspelillä.

Real on taitotasoltaan kaikin puolin huomattavasti Liverpoolia laadukkaampi joukkue. Madridilaiset pitävät myös tiukasti kiinni lohkon ykköspaikasta kuuden pisteen erolla kolmeen muuhun joukkueseen. Liverpool tarvitsee ottelusta tulosta huomattavasti enemmän hävittyään toisella kierroksella Baselilille.

Vaikea on myös tällä hetkellä pysäyttää Cristiano Ronaldoa. 17 maalia La Ligassa tehnyt portugalilaistaituri on iskenyt enemmän osumia, kuin koko Liverpoolin joukkue yhteensä (13). Vielä kotietu lisättynä tähän Real on selkeä suosikki viiemään täyden pistepotin.

Real voittaa 2-0.