Lauantain päätösottelu Emiratesilla tarjosi huikeaa draamaa, kun Arsenal sai vieraakseen Manchester Unitedin. Tykkimiehet olivat kuskin paikalla lähes läpi ottelun, mutta pisteet kotiinsa vei Red Devils. Samalla United sai 1-2-lukemin kauden ensimmäisen vierasvoittonsa.

Arsenal starttasi ottelun väkevästi ja hallitsi alun pelitapahtumia. Isäntien ensimmäinen vaarallinen maalipaikka nähtiin viidennellä minuutilla kulmapotkutilanteessa, mutta Per Mertesackerin puskuyritys meni saksalaisen epäonneksi hiukan ohi maalin.

Hetkeä myöhemmin United koki takaiskun, kun Luke Shaw’n nilkka nuljahti ikävän näköisesti. Englantilaispuolustaja jatkoi vielä tässä vaiheessa ottelua. 12. minuutin täyttyessä Arsenal sai loistopaikan avata maalihanansa, kun Jack Wilshere purjehti nukahtaneen United-puolustuksen läpi rangaistusalueen sisälle. David de Gean upea torjunta pelasti, kuitenkin vierailijat takaiskulta.

Tovin kuluttua kivuliaasti aiemmin loukkaantunut Shaw joutui jättämään kentän pakon edessä. Louis van Gaal korvasi puolustajan Ashley Youngilla. Vaisuhkon alun jälkeen myös United alkoi saada pelistä kiinni ja kippari Wayne Rooneylle siunaantuikin tilaisuus tasoittaa vapaapotkusta. Rooneyn yritys oli vierailijoiden harmiksi suorastaan luokaton, sillä englantilaisen laukaus lensi kauas katsomoon.

Rooneyn tilannetta seurasi Arsenalin maalipaikka, kun Alex Oxlade-Chamberlain juoksi helposti Tyler Blackettin ohitse. Gunners-laituri kuitenkin hieman aikaili ratkaisussaan, joten de Gea pysäytti laukauksen helposti.

Ottelun tunnetaso säilyi korkeana myös lopun osan puoliajasta. 29. minuutin kohdalla Emiratesilla saatiin aikaan pieni torikokous, jonka päätteeksi Wilshere puski Marouane Fellainia. Tuomarilta jäi ulosajolta haiskahtanut tilanne huomaamatta, joten Arsenal-peluri selvisi tempustaan kuin koira veräjästä.

Ensimmäinen puoliaika jäi Arsenalin hallinnasta huolimatta maalittomaksi. Tauolle mentiin siis tasatilanteessa. United ei saanut avauspuoliskon aikana ainuttakaan laukausta isäntien maalia kohti.

Toinen puoliaika käynnistyikin Tykkimiesten kannalta ikävästi, kun Wilshere loukkasi 51. minuutilla nilkkansa Patrick McNairin taklattaua häntä. Keskikenttäpelaaja ei pystynyt jatkamaan ottelua, ja Arsène Wenger joutui vaihtamaan Santi Cazorlan englantilaisen tilalle.

Hetken kuluttua United siirtyi hieman onnekkaasti johtoon. Antonio Valencian laukaus oli menossa ohi maalin, mutta Kieran Gibbs tuli väliin ja ohjasi pallon omaan maaliin. Arsenal-vahti Wojciech Sczcesny loukkasi samassa tilanteessa itsensä yhteentörmäyksessä joukkuekaverinsa kanssa ja puolalaisen peli oli ohi. Toinen pakkovaihto ja Damián Martïnez tolppien väliin.

Unitedin saatua johtomaalinsa joukkue vetäytyi puolustuskannalle. Arsenal jatkoi painostamista, mutta isäntien hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen muuriin nimeltään de Gea. Kun Tykkimiehille ei maistunut United rankaisi vastaiskustaan pelikellon näyttäessä 84. minuuttia. Ángel di María tarjoili laidalta syötön, ja Rooneylla oli helppo työ nostaa pallo Martínezin yli verkon perukoille.

Mike Deanin antama kahdeksan minuutin lisäaika tarjosi vielä Arsenalille mahdollisuuden päästä pisteille. Kavennus syntyikin vielä 95. minuutilla pitkän tauon jälkeen pelikentille palanneen Olivier Giroud’n jalasta. Ranskalaisen kanuuna upposi syvälle United-maalin ylänurkkaan.

Tykkimiesten kiri päättyi hetkeä myöhemmin kuin seinään, kun vierailijat aloittivat poistamaan kellosta sekunteja. Samalla Giroud’lla syntyi pientä sanaharkkaa di Marían kanssa. Seurauksena ranskalaiselle varoitus miehen töytäistyä di Mariaa. Unitedille tärkeät pisteet lukemin 1-2.