Mestaruussarjan kierros 18 tarjosi upeita osumia. Bournemouthilta nähtiin saksipotku. Derby täräytti kaksi kaukovetoa verkon perukoille. Samalla Pässien voittoputki kasvoi kolmeen otteluun.

Bournemouth-Ipswich

Dean Courtilla nähtiin huippujännittävä vääntö, kun Bournemouth isännöi toista kärkipään seuraa Ipswichiä. Kotijoukkue sai ottelulle salama-alun, kun Yann Kermogantin upea saksipotku upposi jo toisella minuutilla Bartosz Bialkowskin selän taakse.

Vaihdosta 15. minuutilla loukkaantuneen Kévin Bru’n tilalle kentälle tullut Teddy Bishop toi toisen puoliajan alussa Ipswichin tasoihin. Bishopin millin tarkka laukaus painui Tyrone Mingsin syötöstä Bournemouthin maalin oikeaan takanurkkaan.

Tasalukemat eivät säilyneet pitkään Cherriesien osuttua uudelleen 54. minuutin täyttyessä. Callum Wilson syötti, ja Matt Ritchie tälläsi pelivälineen verkon perukoille. Ipswich ei tästä lannistunut ja tasoitti varttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä vapaapotkun jatkotilanteesta. Paul Andersonin keskitys löysi Daryl Murphyn, joka puski pallon vasempaan takanurkkaan.

Nämä numerot säilyivät yhdeksän minuutin lisäajasta huolimatta taululla loppuun saakka, joten Bournemouth ja Ipswich pistejakoon lukemin 2-2.

Watford-Derby

Sarjakärki Derbyn voittoputki kasvoi kolmeen otteluun joukkueen ryöstettyä pisteet Watfordista. Jordon Ibe avasi Pässien maalihanat 39. minuutilla. Liverpoolin lainapelaajan komea kaukolaukaus painui vasemmalta Watfordin maalin oikeaan nurkkaan.

Isännät tasoittivat 67. minuutilla, kun Gianni Munarin laukaus ohitti Jack Butlandin. Derbyn voittomaali syntyi yhdeksän minuuttia myöhemmin vähintään yhtä kauniilla tavalla kuin ensimmäinen. Craig Forsyth syötti keskelle Craig Brysonille, jonka painava laukaus lähti 20 metristä ja upposi kiertäen Jonathan Bondin vartioiman maalin oikeaan ylänurkkaan.¨Vierailijoille siis täydet pisteet lukemin 1-2.

Sarjatilanne

18 pelatun kierroksen jälkeen Derby jatkaa sarjakärjessä kolmen pisteen erolla Bournemouthiin ja Middlesbrough’iin. Neljäntenä ja viidentenä ovat tasapisteissä Ipswich ja Brentford. Viimeistä playoff-paikkaa pitää hallussaan Blackburn.

Peräpäässä Blackpoolin tilanne näyttää toivottomalta, sillä sarjajumbolla on vasta kahdeksan pistettä kasassa. Myös Wigan ja Rotherdam ovat tällä hetkellä putoamassa, mutta heillä eroa säilymiseen on vain yhden pisteen verran. Sami Hyypiän valmentama Brighton tarvitsee jatkossa kipeästi voittoa, koska seuraava pistemenetys saattaa viedä viivan alapuolelle.