Alavireisesti viime ajat pelannut Manchester City saa vieraita Saksasta, kun Bayern München saapuu Etihad Stadiumille. Saksalaisjoukkue on jo varmistanut jatkopaikan Mestarien liigan pudotuspeleihin. City majailee E-lohkon jumbona ja on ottelussa käytännössä pakkovoiton edessä.

Poissaolot

Manchester City

Edin Dzeko (loukkaantuminen)
Aleksandar Kolarov (loukkaantuminen)
David Silva (loukkaantuminen)
Yaya Touré (pelikielto)
Fernandinho (pelikielto)

Bayern München

Claudio Pizarro (loukkaantuminen)
Holger Badstuber (loukkaantuminen)
Pepe Reina (loukkaantuminen)
David Alaba (loukkaantuminen)
Tom Starke (loukkaantuminen)
Javi Martínez (loukkaantuminen)
Philipp Lahm (loukkaantuminen)
Thiago Alcántara (loukkaantuminen)
Jérome Boateng (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Manchester City

Man City-Swansea 2-1 (Valioliiga)
QPR-Man City 2-2 (Valioliiga)
Man City-TsSKA Moskova 1-2 (Mestarien liiga)

Bayern München

Bayern München-Hoffenheim 4-0 (Bundesliiga)
Frankfurt-Bayern München 0-4 (Bundesliiga)
Bayern München-AS Roma 2-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Bayern München-Man City 1-0 (17.9.2014, Mestarien liiga)

Arvio

Cityn syksy on ollut vaikea. Joukkueen pelaaminen on ollut ailahtelevaista – johtuen osittain Yaya Tourén heikosta vireestä. Norsunluurannikon maajoukkuetähden merkitys Cityn peliesityksissä on ollut edellisillä kausilla valtaisa. Tällä kaudella Touré ei ole ollut parhaimmillaan, mikä on näkynyt myös Cityn esityksissä. Touré on tiistai-illan ottelusta sivussa pelikiellon vuoksi.

City on jäänyt Mestarien liigassa yllättäen E-lohkon viimeiseksi ennen kahta viimeistä ottelukierrosta. Voittotili on edelleen avaamatta neljän pelatun kierroksen jälkeen. Edellisessä Mestarien liigan ottelussa City hävisi kotikentällään TsSKA Moskovalle 1-2-lukemin. Tourén ja Fernandinhon ulosajot tekivät illasta painajaismaisen.

AS Roma on E-lohkon toisella sijalla neljällä pisteellä, ja TsSKA Moskova on kolmantena tasapisteissä italialaisseuran kanssa. Cityllä on pistepussin pohjalla vaatimattomat kaksi pistettä, mutta toisen jatkopaikan tilanne on edelleen täysin auki. TsSKA Moskova ja AS Roma kohtaavat keskinäisessä ottelussa, missä tasapeli olisi Citylle lottovoitto. Ottelu alkaa Moskovassa jo kello 19.00, joten ottelu on saatu päätökseen ennen Cityn ja Bayernin ottelua.

Bayern München on ollut syyskaudella totutun vahva. Joukkue porskuttaa viiden ottelun voittoputkessa. Saksalaisryhmä on hävinnyt edellisen kerran elokuussa Saksan Super Cupin finaalissa Dortmundille. Mestarien liigassa Bayern on jo varmistanut lohkovoiton, joten Pep Guardiola saattanee antaa vastuuta vähemmän pelanneille pelaajille.

Saksalaisjoukkueen loukkaantuneiden listalta löytyy paljon pelaajia. Loukkaantumissuma on iskenyt pahasti joukkueen puolustukseen, josta puuttuvat varmuudella Philipp Lahm, David Alaba ja Holger Badstuber. Toisinaan topparina pelaava Javi Martínez on myös varmuudella sivussa, jonka lisäksi Jérome Boatengin pelaaminen on epävarmaa.

Cityn on syytä iskeä rohkeasti Bayernin haavoittuneeseen puolustukseen. Sergio Agüero on pelannut vahvan syksyn ja häneltä vaaditaan onnistumisia tiistai-iltana. Stevan Jovetic pelannee Agüeron kärkiparina, sillä Edin Dzeko on ottelusta sivussa loukkaantumisen vuoksi.

Bayernin motivaatiota ns. panoksettomassa ottelussa ei sovi kyseenalaistaa, mutta se avaa Citylle paremman todennäköisyyden voittoon yksittäisessä ottelussa. Saksalaisjoukkue on väistämättä suosikki tilanteesta huolimatta. Ottelu päättyy 1-1-tasalukemiin.