Chelsea matkustaa Mestarien liigassa Gelchenkircheniin Schalken vieraaksi. Voitolla Blues varmistaa jatkopaikkansa. Kaataako Chelsea yhden esteen tieltään?

Poissaolot

Schalke

Julian Draxler (loukkaantuminen)
Jefferson Farfán (loukkaantuminen)
Sead Kolasinac (loukkaantuminen)
Fabian Giefer (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Leon Goretzka (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Chinedu Obasi (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Sidney Sam (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Chelsea

Edelliset ottelut

Schalke

Schalke-Wolfsburg 3-2 (Bundesliiga)
Freiburg-Schalke 2-0 (Bundesliiga)
Sporting Lissabon-Schalke 4-2 (Mestarien liiga)

Chelsea

Chelsea-West Bromwich 2-0 (Valioliiga)
Liverpool-Chelsea 1-2 (Valioliiga)
Maribor-Chelsea 1-1 (Mestarien liiga

Edellinen keskinäinen ottelu

Chelsea-Schalke 1-1 (17.9.2014, Mestarien liiga)

Arvio

Schalken syksy Bundesliigassa on ollut tuskaisa. Gelchenkircheniläiset ovat voittaneet ensimmäisestä 12 ottelustaan vain viisi peliä ja sarjasijoitus näyttää seitsemättä sijaa. Pisteiden kahmiminen on ollut vaikeaa erityisesti vieraissa, sillä kotistadionin ulkopuolella on tullut viidesti kuokkaan

Mestarien liigassa Schalke on Chelsean jälkeen G-lohkossa toisena. Joukkue on hävinnyt toistaiseksi vain Sportingille. Turnauksen ainoan voittonsa saksalaisseura on napannut samasta ryhmästä.

Schalken pahimmat loukkaantumiset löytyvät laidoilta, sillä sekä Julian Draxler että Jefferson Farfán ovat sivussa illan ottelusta. Etenkin viime kaudella yhdeksän maalia ja viisi maallisyöttöä takoneen Farfánin puuttuminen vähentää huomattavasti Gelchenkircheniläisten vaarallisuutta tällä osastolla.

Toisaalta kamerunilaispelaaja Eric Choupo-Moting on paikannut hyvin kaksikon poissaoloa. Vikkeläjalkainen laituri iski viikonloppuna kaksi maalia Wolfsburgin verkkoon, joten tehoja voidaan odottaa tänäänkin.

Chelsea on edelleen Valioliigassa tappiotta. Blues on kärsinyt koko syksyn aikana vain kaksi pistemenetystä ja johtaa sarjaa kuuden pisteen erolla toisena olevaan Southamptoniin.Mestarien liigassakaan tappioita ei ole toistaiseksi tullut, mutta tasapeliin Chelsea jäi Schalkea ja Mariboria vastaan. Vierasvoitolla Gelchenkirchenistä Bluesin jatkopaikka olisi lopullisesti sinetöity.

Chelsean etuna on, että joukkue pääsee otteluun terveellä miehistöllä. Jonkinlaista rotaatiota lienee kuitenkin luvassa, sillä José Mourinho peluutti lauantaina West Bromwichia vastaan parasta ryhmitystään.

Schalken peräsimessä seisoo lontoolaisille hyvin tuttu mies Roberto Di Matteo. Italialaismanageri johdatti Bluesin kaksi vuotta sitten seuran toistaiseksi ainoaan Mestarien liigan voittoon. Avain menestykseen oli tuolloin tiivis puolustuspeli, joka sai paljon kritiikkiä osakseen suurelta yleisöltä, sillä ottelut muuttuivat tylsiksi asemasodiksi.

Schalkessa Di Matteon ”bussitaktiikasta” ei ole ainakaan toistaiseksi näkynyt jälkeäkään. Tästä hyvän kuvan antavat Kuninkaansinisten seitsemässä ottelussa päästämät 13 maalia.

Chelsea lähtee vieraissakin otteluun selvänä suosikkina. Blues pääsee piste-eronsa myötä otteluun huomattavasti paineettommassa tilassa, sillä tasapelikin pitäisi heidät tiukasti kiinni jatkopaikassa. Schalkelle tappio taas merkitsisi pakkovoittoa vieraissa Mariborista.

Lisää kuppia Chelsean suuntaan kääntää saksalaisseuran aiemmin heikko puolustuspeli. Bluesin pelaajistosta esimerkiksi 11 maalia kuluvalla kaudella iskenyt Diego Costa ja Eden Hazard ovat sen verran kovia viimeistelijöitä, ettei Gelchenkicheniläiläisillä ole varaa tällä kaudella useaan otteeseen nähtyihin virheisiin.

Chelsea voittaa 1-2.