Liverpoolilla edessä ehkä kauden tähän mennessä tärkein ottelu. Voitolla Baselista joukkue matkaa Mestarien liigan pudotuspeleihin. Muu tulos tietää putoamista Eurooppa-liigaan. Miten käy?

Poissaolot

Liverpool

Mario Balotelli (loukkaantuminen)
Daniel Sturridge (loukkaantuminen)
Mamadou Sakho (loukkaantuminen)
Jon Flanagan (loukkaantuminen)

Basel

Ivan Ivanov (loukkaantuminen)
Giovanni Sio (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Liverpool

Liverpool-Sunderland 0-0 (Valioliiga)
Leicester-Liverpool 1-3 (Valioliiga)
Liverpool-Stoke 1-0 (Valioliiga)

Basel

Luzern-Basel 0-3 (Sveitsin liiga)
Zürich-Basel 1-2 (Sveitsin liiga)
Basel-Real Madrid (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Basel-Liverpool 1-0 (1.10.2014, Mestarien liiga)

Arvio

Liverpoolilla on illalla kovat piipussa. Voitolla joukkue selviää Mestarien liigan pudotuspeleihin. Jos Basel nappaa pisteenkin, on Reds mitä todennäköisemmin kolmas. Edellisessä kohtaamisessa Sveitsissä merseysidelaiset kärsivät niukan 1-0-tappion.

Liverpoolin vire on ollut viime aikoina heikon alun jälkeen nousujohteinen. Brendan Rodgersin miehistö on voittanut kaksi kolmesta viimeisestä ottelustaan Valioliigasta ja ainoa pistemenetys tuli lauantaina ryhmän jäätyä tasapeliin isännöidessään Sunderlandia.

Kelpo tuloksista huolimatta maalinteko-ongelmat ovat edelleen vahvasti esillä, sillä näissäkin peleissä Pool osui vain neljästi. Mario Balotellin ja Daniel Sturridgen ollessa sivussa tehoja tarvitaan muulta rintamalta. Potentiialinen ratkaisija voisi olla viime aikoina hieman piristynyt Rickie Lambert. Tosiasia on kuitenkin se, että Lambertkin on osunut kuluvalla kaudella vain kahdesti.

Baselin meno Sveitsin pääsarjassa on ollut murskaavaa. Joukkue johtaa maansa sarjaa kahdeksan pisteen erolla Zürichiin. Viiimeisistä otteluistaan Basel on voittanut kaikki neljä maalierolla 10-1.

Yksittäisistä pelaajista huomio kiinnittyy vasta 17-vuotiaan kamerunilaislupaukseen Breel Emboloon. Nuori hyökkääjä on iskenyt viisi maalia ensimmäisessä seitsemässä pelaamassaan ottelussa. Maalitili on avattu myös Mestarien liigassa, joten vikkelää Emboloa voidaan pitää vaarallisena uhkana Reds-puolustukselle.

Mestarien liigan lohkovaiheessa Basel on noussut esille myös hyvällä puolustuspelillään. Joukkue on päästänyt viimeiseen neljään otteluun vain kaksi maalia. Ainoa alakerran notkahdus tapahtui syyskuussa Real Madridia vastaan espanjalaisjätin murskattua sveitsiläiset 5-1-lukemin.

Baselilla on pelissä huomattavasti vähemmän paineita kuin Liverpoolilla. Sveitsiläisille riittää Anfieldiltä tasapeli, joten he saattavat lähteä otteluun enemmän puolustuskannalta. Redsien hakiessa kaikin voimin voittoa myös Baselille tarjoutuu kuitenkin tilaisuuksia vastaiskuihin ja nämä paikat ovat vierailijoiden suurin sauma ratkaista jatkopaikka lopullisesti itsellensä.

Basel venyy tasapeliin lukemin 1-1.