Mestarien liigan lohkovaiheen päätöspelillä ei ole Chelsealle merkitystä. Lohkovoitto on jo varmistunut ja katseet ovat jo viikonlopun Hull-ottelussa. Sporting tarvitsee sen sijaan pisteen jatkaakseen varmasti pudotuspeleihin. Löytyykö Bluesilta motivaatiota syttyä merkityksettömässä ottelussa?

Poissaolot

Chelsea

Nathan Áke (loukkaantuminen)

Sporting Lissabon

Cédric Soares (pelikiellossa)
Nani (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Chelsea

Newcastle-Chelsea 2-1 (Valioliiga)
Chelsea-Tottenham 3-0 (Valioliiga)
Sunderland-Chelsea 0-0 (Valioliiga)

Sporting Lissabon

Boavista-Sporting 1-3 (Portugalin pääsarja)
Sporting-Setubal 3-0 (Portugalin pääsarja)
Sporting-Maribor 3-0 (Mestarien liiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Sporting-Chelsea 0-1 (30.9.2014, Mestarien liiga)

Arvio

Chelsealla ei ole lohkovaiheen päättävässä ottelussa suurempaa panosta. Blues on varmistanut jo G-lohkon voiton, minkä vuoksi rotaation puutteesta parjatulla José Mourinholla on oiva tilaisuus peluuttaa kakkosmiehistöään.

Sporting sen sijaan tarvitsee mahdollisesti pisteitä pitääkseen varmasti jatkopaikkansa. Voitettuaan Schalken keskinäisessä ottelussa portugalilaisseuran pitäisi kuitenkin hävitä ottelunsa ja gelchenkircheniläisten kaataa Maribor vieraissa, jotta joukkue karsiutuisi pudotuspeleistä.

Chelsea koki viikonloppuna kauden avaustappionsa, kun Newcastle kaatoi ryhmän St James Parkilla. Otteluruuhkan käynnistyttyä väsymys on muutenkin painanut sinisten tähtisikermän jaloissa ja viimeisessä kolmessa ottelussa on kaatunut ainoastaan Tottenham. Myös viimeistely on takkuillut Bluesin tehtyä edellisissä peleissä vain neljä maalia.

Sporting on esiintynyt viime aikoina Portugalin pääsarjassa varsin vakuuttavasti. Joukkue on voittanut kaikissa kiilpailuissa neljä viimeistä otteluaan ja edellisestä tappiosta on jo yli kuukausi aikaa. Myös maaliero näissä peleistä on varsin hyvä, sillä osumia omiin syntyi vain kaksi kappaletta.

Sportingin lähtökohtia illan peliin varjostavat avainpelaajien poissaolot. Keskikentän keskeltä sivussa on pelikieltoaan kärsivä Cédric Soares. Kovin takaisku on kuitenkin Manchester Unitedin lainapelaajan Nanin puuttuminen kokoonpanosta. Portugalilaislaituri on kunnostautunut etenkin Mestarien liigassa tehokkaana tehtyään neljä maalia Sportingin viidessä ottelussa.

Ottelun panoksettomuuden vuoksi Chelsea saattaa lähteä otteluun normaalia kepeämmällä asenteella. Monen pelaajan ajatukset ovat jo viikonlopun Valioliiga-kierroksessa ja pitkän ottelurumban vuoksi mahdollisuuden keskiviikkona saanevat normaalisti vaihtopenkkiä kuluttavat pelaajat. Avainpelaajista Cesc Fàbregas nähtänee kuitenkin kokoonpanossa varoitustilin täytyttyä viimeisessä sarjapelissä.

Ottelun merkityksettömyys sinisille on Sportingin avain saada tyydyttävä tulos. Tämän lisäksi Newcastle osoitti lauantaina Chelseankin olevan haavoitettavissa. Nanin puuttuminen syö kuitenkin sen verran tehoa hyökkäyspelistä, että maaleja Bluesin verkkoon tuskin montaa pääsee syntymään.

Pisteet jaetaan 1-1-lukemin.

Korjaus 10.12 klo 13:41 Sportingin voitettua keskinäisen pelin Schalkea vastaan gelchenkircheniläisten pitäisi voittaa Maribor, jotta portugalilaisseura karsiutuisi jatkosta.