Sunnuntaina pelataan yksi Valioliiga-kauden suurimmista otteluista, kun Manchester United ja Liverpool kohtaavat Old Traffordilla. Kilpakumppaneiden molemmat viime kauden kohtaamiset päättyivät Liverpoolin voittoihin. Otteluun lähdettäessä voimasuhteet ovat kuitenkin kääntyneet Unitedin puolelle.

Poissaolot

Manchester United

Chris Smalling (loukkaantuminen)
Ángel di María (loukkaantuminen)
Luke Shaw (loukkaantuminen)
Daley Blind (loukkaantuminen)
Rafael (loukkaantuminen)
Phil Jones (loukkaantuminen)
Jesse Lingard (loukkaantuminen)

Liverpool

Daniel Sturridge (loukkaantuminen)
Kolo Touré (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Mario Balotelli (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Suso (loukkaantuminen)
Jon Flanagan (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Manchester United

Southampton-Manchester United 1-2 (Valioliiga)
Manchester United-Stoke 2-1 (Valioliiga)
Manchester United-Hull 3-0 (Valioliiga)

Liverpool

Liverpool-Basel 1-1 (Mestarien liiga)
Liverpool-Sunderland 0-0 (Valioliiga)
Leicester-Liverpool 1-3 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Manchester United 1-3 (5.8.2013, International Champions Cup)

Arvio

Louis van Gaalin miehistö on noussut vaivihkaa Valioliigassa jo kolmannelle sijalle. Vaihtelevin esityksin pelannut United-miehistö on kaatanut viidessä edellisessä ottelussaan Southamptonin, Stoke, Hullin, Arsenalin ja Crystal Palacen. Sarjakärki Chelsea on Unitedista 11 pisteen päässä. Paikallisvastustaja Manchester City on puolestaan kahdeksan pistettä Unitedia edellä. Molemmat joukkueet ovat pelanneet jo viikonlopun ottelunsa.

Kotijoukkueen loukkaantuneiden lista on edelleen nimekäs. Daley Blind, Ángel di María ja Luke Shaw olisivat kunnossa ollessaan varmoja avauskokoonpanon pelaajia. Alkukauden sivussa ollut Michael Carrick on toisaalta tehnyt todella vahvan paluun Unitedin keskikentälle ja on yksi suurimmista yksittäisistä tekijöistä van Gaalin miehistön parempaan peli-ilmeeseen. Pallovarmalla Carrickilla ei ole koskaan kiire pelivälineen kanssa ja on panoksellaan rauhoittanut ajoittain pahasti ulapalla ollutta United-puolustusta.

Hyvä tuloksellinen vire ei kerro kaikkea Unitedin peliesityksistä. Southamptonia vastaan joukkue oli ajoittain pahoissa ongelmissa varsinkin puolustuspäässä. United käytti Saints-puolustuksen virheet kuitenkin isolla prosentilla hyväkseen. Red Devilsin pelaamisessa on kuitenkin näkynyt isoja harppauksia eteenpäin alkukaudesta.

Liverpoolin kausi koki ison takaiskun keskiviikkona, kun joukkue putosi Mestarien liigan jatkopeleistä. Basel otti Anfieldillä 1-1-tasapelin, mikä riitti sveitsiläisjoukkueelle paikkaan 16 parhaan joukossa. Brendan Rodgersin miehistön pelit jatkuvat Eurooppa-liigassa.

Liverpoolin suurimmat ongelmat ovat näkyneet joukkueen tehottomassa hyökkäyksessä. Valioliigaa on pelattu 15 kierrosta ja hyökkääjistä eniten maaleja on iskenyt Rickie Lambert, joka on tehnyt yhden maalin. Myös lähes koko kauden sivussa ollut Daniel Sturridge on osunut kertaalleen. Mario Balotellin paluu Valioliigaan on epäonnistunut täysin, sillä italialaiskärki ei ole vielä onnistunut maalinteossa Valioliigassa. Balotellin pelikuntoa tarkastellaan ottelupäivänä.

Liverpoolin heikohkon kauden juuret juontavat kesän siirtoikkunan tapahtumiin. Luis Suárezin pelillinen merkitys on näkynyt isosti Liverpoolin pelaamisessa. Hyökkääjä voitti otteluita yksin Liverpoolille vielä viime kaudella. Suárezista saaduilla rahoilla joukkue osti useamman pelaajan, mutta hankinnat eivät ole toistaiseksi vakuuttaneet. Sturridgen poissaololla on toki ollut vaikutusta joukkueen tehottomuuteen hyökkäyskolmanneksella.

Robin van Persie on noussut kaikessa hiljaisuudessa Unitedin parhaaksi maalintekijäksi Valioliigassa. Hollantilaiskärki on osunut kolmessa edellisessä ottelussa kolmesti. Van Persien pelilliset esitykset ovat saaneet kritiikkiä, mutta edellisissä otteluissa on ollut havaittavissa hollantilaiselle tuttua kliinisyyttä. Liverpool-puolustus saa olla varuillaan hyvävireisen van Persien kanssa.

Vierasjoukkueesta on syytä nostaa esille Liverpool-kapteeni Steven Gerrard. 34-vuotias keskikenttäpelaaja on joukkueensa paras maalintekijä Valioliigassa yhdessä Raheem Sterlingin kanssa. Gerrard on onnistunut useasti Old Traffordilla pelattaessa. Keskikenttäpelaaja on iskenyt Old Traffordilla pelattaessa eniten maaleja vierasjoukkueen pelaajana Valioliigan historiassa viidellä osumallaan. Liverpool-kippari osui myös Baselia vastaan upealla vapaapotkumaalilla.

Old Traffordilla nähtäneen tuttuun tapaan erittäin tunteikas ottelu näiden kahden joukkueen asettuessa vastakkain. Uskotaan maalirikkaaseen otteluun Unitedin ottaessa 3-1-kotivoiton.