Tottenham-Newcastle

Tottenham ei jättänyt Newcastlelle mitään mahdollisuuksia, kun joukkueet kohtasivat Liigacupin puolivälierissä. Spurs nollasi Harakat tylyllä neljän maalin erolla ja marssi jatkoon selkeänä voittajana.

Tottenham sai kotinurmellaan väkevän startin ja avausmaali syntyi 18. peliminuutilla. Newcastle-vahti Jack Alnwick pudotti Christian Eriksenin keskityksen taakseen Nabil Bentalebille, joka tälläsi Spursin 1-0-johtoon.

Tottenhamin johto kasvoi toisen jakson alussa. Nacer Chadli leikkasi vasemmalta keskelle ja upotti rangaistusalueen takaa matalan laukauksensa Magpies-maalin vasempaan alanurkkaan. Toinen takaisku maali katkaisi Newcastlen selkärangan ja seuraava pukkasi 63. minuutilla Harry Kanen sijoitettua pelivälineen vasemman jalan laukauksellaan Alnwickin selän taakse.

Kolme maalia ei ollut vielä tarpeeksi Spursille. Ottelun viimeiseksi jääneestä 4-0-osumasta vastasi viimeisen kaksikymppisen käynnisttyä Roberto Soldado. Espanjalaispelaaja sai pallon Alnwickin torjunnasta suoraan jalkaansa, jonka jälkeen hyökkääjällä oli helppo työ kasvattaa ero entistä suuremmaksi.

Tottenham jatkoon lukemin 4-0

Bournemouth-Liverpool

Liverpool löysi Liigacupissa vihdoin tehonsa. Mestaruussarjaa johtava Bournemouth kaatui vieraissa 1-3-lukemin. Redsien sankariksi kahdesti tolppien väliin osunut Raheem Sterling.

Liverpool hallitsi ensimmäistä jaksoa ja pallo pysyi 60-prosenttisesti merseysidelaisten jalassa. Maalihanat aukesivat vieralijoiden osalta 20. minuutilla. Jordan Henderson ohjasi Lazar Markovicin keskityksen päällään keskustaa kohti, ja Sterling iski komealla syöksypuskulla Redsit 1-0-johtoon. Seitsemän minuuttia myöhemmin Markovic kasvatti Liverpoolin johdon kahteen maaliin.

Toisen puoliskon alkupuolella Liverpool löi lisää kierroksia, ja seuraavan kerran Artur Boruc sai kaivaa palloa selkänsä takaa 50. minuutilla. Adam Lallana tarjoili esityön, josta Sterling täräytti illan toisen osumansa.

Dan Gosling toi vielä kuusi minuuttia myöhemmin Bournemouthin kahden maalin päähän, mutta se oli laiha lohtu. Liverpool jatkoon lukemin 1-3.