Aston Villa-Manchester United

Manchester Unitedin kuuden ottelun voittoputki päättyi Villa Parkin vierailuun. Aston Villa taisteli vajaamiehisenä tasuriin ja pisteet jaettiin 1-1-lukemin. United oli edellisen kerran jäänyt ilman voittoa marraskuun alun Manchesterin derbyssä.

Manchester Unitedin pallonhallinnasta huolimatta avausmaalista vastasi Villa 18. peliminuutilla. Christian Benteken tarkka vasemman jalan sijoitus painui vasempaan takanurkkaan, ja isännät siirtyivät johtoon.

United tuli tasoihin toisen jakson alkupuolella. Ashley Young keskitti, ja Radamel Falcao puski pelivälineen verkon perukoille. Gabriel Agbonlahorin ulosajosta huolimatta voittoon saakka United ei yltänyt. Ottelu päättyi siis 1-1-tasalukemiin.

Hull-Swansea

Hullin tuska kasvoi entisestään. Swansea ryöväsi K.C Stadiumilta pisteet lukemin 0-1. Hullin edellisestä voitosta on kulunut nyt lähes kolme kuukautta.

Swansean voittomaali syntyi jo 15. minuutilla. Jonjo Shelveyn laukaus kimposi hieman onnekkaasti Ki Sung-Yuengin vartalon kautta Tigersin verkkoon.

Osuma jäi ottelun ainoaksi. Swansealle siis pisteet 0-1-lukemin.

QPR-West Bromwich

Päivän runsasmaalisimmasta kamppailusta vastasivat Queens Park Rangers ja West Bromwich Albion. Ärrät joutuivat pelin alussa kahden maalin takaa-ajoasemaan, mutta onnistuivat siitä huolimatta pitämään pisteet Lontoossa. Isäntien sankariksi nousi hattutempun tehtaillut Charlie Austin.

Vierailijat saivat kamppailulle loistoalun siirryttyään johtoon jo 10. minuutilla. Stéphane Sessègnon keskitti kulmasta vasemmalla takatolpalla odottaneelle Joleon Lescottille, joka puski pallon Robert Greenin taakse. Kymmenen minuuttia myöhemmin Silvestre Varela kasvatti Baggiesien etumatkan kahteen maaliin. Esityön tähän osumaan tarjosi Sessègnon.

24. minuutin täyttyessä Austin kavensi rangaistuspotkusta, ja Ärrät pääsivät peliin mukaan. Heti toisen puoliajan alussa Austin osui toistamiseen tuoden isännät tasoihin.

Kuusi minuuttia ennen päätösvihellystä Austin maalasi vielä kolmannen kerran. Illan sankari puski Joey Bartonin kulmapotkusta Ärrille huipputärkeän osuman. QPR:lle pisteet lukemin 3-2.

Southampton-Everton

Southampton viiden ottelun tappioputki tuli vihdoin päätökseensä. Everton kaatui St. Marys Stadiumilla selkein 3-0-lukemin.

Southampton hallitsi ensimmäisen puoliajan tapahtumia. Avausmaali syntyi 38. peliminuutilla Romelu Lukakun ohjattua päällään isäntien kulmapotkun omaan maaliin.

Toisella jaksolla Saints osui vielä kahdesti. Ensin Graziano Pellè tälläsi lähietäisyydeltä 2-0-osuman. Lopullisen niitin iski 82. minuutilla Maya Yoshida. Japanilaispuolustaja sijoitti pallon aivan maalin edestä Tim Howardin taakse.

Tottenham-Burnley

Tottenham joutui yllättävän koville, kun White Hart Lanelle vieraaksi saapui nousijaseura Burnley. Spurs hallitsi ensimmäistä jaksoa, ja avausmaalin iski Harry Kane 20. minuutin täyttyessä. Englantilaishyökkääjä ohjasi pallon Nacer Chadlin syötöstä Tom Heatonin selän taakse.

Burnley tasoitti vain kuusi minuuttia myöhemmin. Ashley Barnesin tarkka laukaus upposi rangaistusalueen takaa oikeaan ylänurkkaan.

Spurs kuittasi takaiskun kymmenen minuuttia ennen ensimmäisen jakson päättymistä, kun Erik Lamelan kaukolaukaus painui Claretsien verkkoon.

Toisella puoliajalla ei maaleja nähty, joten Tottenhamille täydet pisteet lukemin 2-1.

West Ham-Leicester

West Hamin tappioton putki Valioliigassa kasvoi viiteen otteluun. Nousijaseura Leicester jäi Hammersien jyrän alle 2-0-lukemin.

West Ham otti pelin komentoonsa jo avausjaksolla. 24. minuutilla vierailijoiden puolustus nukahti, ja läpiajoon vapautunut Andy Carroll pääsi nokikkain Ben Hamerin kanssa. Englantilaishyökkääjä nosti pallon helposti Foxes-vahdin yli vieden Hammersit 1-0-johtoon.

Toisella puoliskolla isännät osuivat vielä kerran. Diafra Sakho syötti, ja Stewart Downing sijoitti kaukaa laukauksensa vasempaan takanurkkaan.