On kauden ensimmäisen Tyne-Wearin derbyn aika. Sunderland on ollut viime vuosina niskan päällä Newcastlen kanssa käydyissä otteluissa. Alan Pardew’lla lienee siis hieman ylimääräistä latausta tämän ottelun voittamiseen.

Poissaolot

Newcastle

Rob Elliot (loukkaantuminen)
Mehdi Abeit (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Tim Krul (loukkaantuminen)
Ryan Taylor (loukkaantuminen)
Siem de Jong (loukkaantuminen)
Davide Santon (loukkaantuminen)
Gabriel Obertan (loukkaantuminen)
Rolando Aarons (loukkaantuminen)
Moussa Sissoko (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Sunderland

Patrick van Aanholt (loukkaantuminen)
Emanuele Giaccherini (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Billy Jones (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

trong>Newcastle

Tottenham-Newcastle 4-0 (Liigacup)
Arsenal-Newcastle 4-1 (Valioliiga)
Newcastle-Chelsea 2-1 (Valioliiga)

Sunderland

Sunderland-West Ham 1-1 (Valioliiga)
Liverpool-Sunderland 0-0 (Valioliiga)
Sunderland-Manchester City 1-4 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Newcastle-Sunderland 0-3 (1.2.2014, Valioliiga)

Arvio

Sunnuntain ottelu on molemmille joukkueille yksi kauden suurimmista yksittäisistä otteluista. Newcastle lähtee otteluun hankalista lähtökohdista, sillä joukkueen rivejä ovat ravistelleet useammat loukkaantumiset. Viimeisimpänä sairastuvalle ilmoittautui Moussa Sissoko, joka on ollut Newcastlen parhaimmistoa syyskaudella. Ranskalaisen pelaaminen ottelussa on edelleen epävarmaa.

Newcastlen maalivahtitilanne on myös hankala, sillä Tim Krul ja Rob Elliot ovat molemmat sivussa. Kolmosmaalivahti Jack Alnwick on kantanut torjuntavastuuta edellisissä otteluissa, mutta myös hän loukkaantui lievästi viikolla. Alnwickin pitäisi kuitenkin olla kunnossa sunnuntain ottelua ajatellen.

Pardew’n miehistön kaksi edellistä ottelua ovat olleet synkkiä. Siinä missä miestä on pudonnut sairastuvalle, on myös tullut kaksi rumaa selkäsaunaa vastustajilta. Tottenham nöyryytti Newcastlea Liigacupissa 4-0-lukemin ja Arsenal oli edellisessä Valioliiga-ottelussa vahvempi 4-1-lukemin.

Tasapeliautomaatiksi tällä kaudella nimitetty Sunderland on voittanut edellisen kerran marraskuun alkupuolella. Voittoisan Crystal Palace -ottelun jälkeen joukkue on pelannut kuusi Valioliiga-ottelua, joista peräti viisi on päättynyt tasapeliin. On selvää, että Sunderlandin on pystyttävä kääntämään tasaisia otteluita edukseen, sillä putoamisviiva väijyy ainoastaan kahden pisteen päässä.

Gus Poyet’lla on varmasti hyviä muistoja viime vuoden vastaavasta ottelusta. Sunderland kävi ryöväämässä pisteet upeasti 0-3-lukemin. Newcastlen useat loukkaantumiset tarjoavat jälleen mahdollisuuden ryöstöretkeen. Sunderlandin miehistö on välttynyt suurimmalta osin tärkeiden pelaajien loukkaantumisilta, joten Poyet saa kentälle vahvan avauskokoonpanon.

Sunderlandin ongelmat piilevät maalinteossa. 16 ottelussa joukkue on tehnyt ainoastaan 14 maalia, mikä on Valioliigan kolmanneksi pienin lukema. Steven Fletcher on joukkueen paras maalintekijä neljällä osumallaan, ja Sunderland tarvitsee sunnuntaina skotlantilaisen onnistumisia.

Newcastlen Jack Colbackin tunnekuohuja ottelussa on vaikeaa kuvitella. Sunderlandin kasvatin sopimus päättyi viime kauteen ja englantilainen siirtyi ilmaisella siirrolla Newcastlen riveihin. Pelaajaliikenne näiden kahden seuran välillä on hyvin harvinaista. Edellinen siirto Sunderlandista Newcastleen on tapahtunut vuonna 1998 Lionel Pérezin siirryttyä Newcastleen.

Newcastle on ottelussa ennakkosuosikki, mutta kotijoukkueen loukkaantumiset tasoittavat puntteja. Tasapeli ei yllättäisi, onhan toinen osapuoli ottelussa Sunderland.