Sunnuntain huippukamppailussa viikko sitten tylysti Old Traffordilla nollattu Liverpool isännöi Arsenalia. Revanssinnälkäiset Tykkimiehet hävisivät edellisellä kerralla Anfieldillä 5-1. Miten käy tällä kertaa?

Poissaolot

Liverpool

Dejan Lovren (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Glen Johnson (loukkaantuminen)
Daniel Sturridge (loukkaantuminen)
Mario Balotelli (pelikiellossa)

Arsenal

Alex Oxlade-Chamberlain (loukkaantuminen)
Aaron Ramsey (loukkaantuminen)
Laurent Koscielny (loukkaantuminen)
Nacho Monreal (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Tomas Rosicky (loukkaantuminen)
Mikel Arteta (loukkaantuminen)
Jack WIlshere (loukkaantuminen)
Theo Walcott (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Liverpool

Bournemouth-Liverpool 1-3 (Liigacup)
Manchester United-Liverpool 3-0 (Valioliiga)
Liverpool-Basel 1-1 (Mestarien liiga)

Arsenal

Arsenal-Newcastle 4-1 (Valioliiga)
Galatasaray-Arsenal 1-4 (Mestarien liiga)
Stoke-Arsenal 3-2 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Arsenal-Liverpool 2-1 (16.2.2014, FA Cup)

Arvio

Arsenalilla jäi edelliseltä Anfieldin vierailulta paljon hampaan koloon. Brendan Rodgersin miehistö nöyryytti tuolloin Tykkimiehiä murskaavin 5-1-lukemin. Nyt Liverpoolin ollessa epätasapainossa lontoolaisilla on loistotilaisuus ottaa revanssi.

Liverpool sai ottelun alla huonoja uutisia, kun sosiaalisessa mediassa sählännyt Mario Balotelli tuomittiin yhden ottelun pelikieltoon. Vaikka Balotelli ei ole vielä Reds-paidassa avannut maalitiliään, jättää italialaisen poissaolo silti Rodgers hyökkäysvaihtoehdot vähiin. Ainoat terveenä olevat kärjet Rickie Lambert ja Fabio Borini ovat tehneet koko syyskauden aikana yhteensä yhden maalin Valioliigassa, joten heidän varaansa ei voi paljoa laskea.

Kahdessa edellisessä ottelussa Rodgers on peluuttanut Raheem Sterlingiä kärjessä. Vikkelä englantilaislaituri kyllä leikkaa hyvin tilanteisiin, mutta 20-vuotiaan nuorukaisen viimeistely ei ole aivan parasta luokkaa. Esimerkiksi Manchester Unitedia vastaan Sterling sortui jatkuvasti laukomaan hätäisesti päin maalivahtia.

Kysymysmerkkejä herättää myös Poolin maalivahtiosasto. Rodgers on penkittänyt väliaikaisesti Simon Mignolet’n, eikä Brad Jonesilla ole montakaa peliä vielä alla tolppien välissä. Ainakaan edelliset kaksi peliä eivät ole Jonesin osalta vakuuttaneet australiaisen päästettyä taakseen neljä maalia.

Arsenal on lukuisista loukkaantumisistaan huolimatta pärjännyt Valioliigassa kelpo hyvin. Tykkimiehet ovat voittaneet kolme viimeisestä neljästä ottelustaan. Ainoassa tappiossaan Britannia Stadiumilla lontoolaiset saivat maksaa ensimmäisen jakson lepsusta puolustuspelistään.

Jos Liverpoolilla on ollut maalinteon saralla kuivaa, niin Arsenalilla tätä ongelmaa ei ole toistaiseksi näkynyt lontoolaisten iskettyä viimiseen kolmeen otteluunsa yhteensä yhdeksän maalia. Alexis Sánchez on saanut viime aikoina rinnalleen muitakin ratkaisijoita, joista maininnan arvoinen on pitkästä loukkaantumisestaan viime kuussa toipunut Olivier Giroud. Etenkin edellisessä Newcastle-pelissä ranskalainen huudatti Emiratesin yleisöä kahdella upealla osumallaan.

Liverpoolin epävakaus ja hapuileva pelivire tekevät Arsenalista suosikin otteluun. Tykkimiehet ovat saaneet edellisen viikon jyräysten kautta hyökkäyspelinsä myrskyävään kuntoon, mikä tarkoittaa Redsien heikohkolle alakerralle vaikeaa iltaa. Maalihanojen on avauduttava, jos Liverpool aikoo pitää pisteet Anfieldillä.

Arsenal voittaa 1-3.