Tyne-Wear derby tarjosi jälleen viihdettä koko rahan edestä, kun Newcastle ja Sunderland iskivät yhteen St James Parkin tulikuumassa taistossa. Ottelun ratkaisu venyi vierailijoiden lukuisista paikoista huolimatta viimeisille minuuteille saakka, kunnes Adam Johnsonin vapauttava osuma palkitsi Black Catsit pisteillä.

Voitto Newcastlesta oli Sunderlandille jo neljäs perättäinen. Samalla täysi pistepotti oli ensimmäinen sitten marraskuun alun.

Derbyn ensimmäinen jakso oli tasainen ja rikkonainen. Lähimmäksi avausmaalia pääsi 26. minuutilla Sunderlandin Steven Fletcher. Skotti osui kuitenkin ylärimaan. Myös Connor Wickhamilla hiukan aiemmin hyvä paikka iskeä, mutta tuolloin hyökkääjä puski pallon ohi maalin.

Newcastlen paras paikka siunaantui Ayoze Pérezille, jonka laukaus meni tolppaa hipoen ohi Costel Pantilimonin vartioiman maalin.

Toinen jakso käynnistyi Sunderlandin osalta pirteästi. Alussa nähtiin myös vaarallinen tilanne, missä Newcastle-puolustaja Steven Taylor törmäsi pelottavalla tavalla hyökkäystilanteessa maalitolppaan. Päänsä rajusti lyönyt englantilainen pystyi isäntien onneksi pienen huilin jälkeen jatkamaan ottelua.

Seuraava vierailijoiden loistopaikka nähtiin 54. minuutilla. Jordi Gómezin luokaton yritys viuhui kuitenkin lähietäisyydeltä yli maalin.

Viimeisen kaksikymppisen käynnistyessä Newcastle lisäsi kierroksia ja isäntien osalta nähtiin lähes perätysten parikin loistopaikkaa. Adam Armstrongin ja Pérezin viimeistely kuitenkin ontui, minkä vuoksi molempien yritykset kohdistuivat suoraan päin Pantilimonia.

Kamppailun loppuhetket tarjosivatkin sitten derby-draamaa parhaimmillaan. 89. minuutilla Mohamed Sissokon kaukolaukaus oli ratkaista pelin. Pantilimonin venytys pelasti Sunderlandin takaiskulta.

Kun Newcastlelle ei maistunut, Sunderland rankaisi. Will Buckley syötti lyhyenä vierelleen Adam Johnsonille, ja englantilaislaituri täräytti laukauksensa lähietäisyydeltä oikeaan takanurkkaan.

Hetkeä myöhemmin Sebastian Larsson oli lisätä vierailijoiden etumatkan läpiajosta kahteen maaliin, mutta ruotsalaisen yritys painui sivuverkkoon. Sunderlandille arvokas voitto lukemin 0-1.