Valioliigassa pelataan tuttuun tapaan täysi kierros tapaninpäivänä. Ohjelmassa on mm. kaksi Lontoon paikalliskamppailua.

Chelsea-West Ham

Tapaninpäivän kierroksen avaa Chelsean ja West Hamin välinen paikalliskamppailu. Ottelu on samalla kierroksen kärkikamppailu Chelsean johtaessa sarjaa ja Hammersin miehittäessä hienosti neljättä sijaa.

Chelsea on ollut odotetun vahva ja johtaa Valioliigaa kolmen pisteen erolla Manchester Cityyn nähden. José Mourinhon miehistö on voittanut kaikki kotiottelunsa hurjalla 20-3-maalierolla. West Ham on ollut lopulta se syyskauden kovin yllättäjä. Sam Allardycen miehistö on ilmoittautunut taistelemaan tänä vuonna Mestarien liigaan oikeuttavista sijoista.

Chelsean Eden Hazardin pelikunto ratkeaa vasta ottelupäivänä. Belgialainen loukkasi nilkkansa edellisessä ottelussa. Vierailijoista Kevin Nolanin, James Tomkinsin ja Mark Noblen pelaaminen on epävarmaa.

Pysyykö Andy Carroll Chelsea-puolustuksen pihdeissä? Jatkaako Cesc Fàbregas huikeaa virettään? Aikaisempia vuosia suurempi panos tässä Lontoon paikalliskamppailussa ainakin on.

West Ham United v Hull City - Premier League
Kuva: Getty Images

Burnley-Liverpool

Burnley on odotetusti mukana putoamiskamppailussa. Liverpool on Valioliigassa kymmenentenä, mutta otteluparin erottaa ainoastaan seitsemän pistettä. Tästä näkökulmasta ottelulla on yllättävänkin suuri panos.

Burnley on pelannut edelliset ottelut hyvin kotikentällään. Neljästä edellisestä kotiottelustaan joukkue on voittanut kaksi ja pelannut kahdesti tasan. Liverpoolin kausi on ollut varsinkin vieraskentällä hyvin hankala, sillä kahdeksasta reissuottelusta joukkue on hävinnyt viisi.

Joukkueet pääsevät otteluut lähes parhailla kokoonpanoilla. Myös Mario Balotelli nähtäneen jälleen Liverpoolin kokoonpanossa suoritettuaan yhden ottelun pelikiellon.

Manchester United v Liverpool - Premier League
Kuva: Getty Images

Crystal Palace-Southampton

Crystal Palace on vajonnut Valioliigassa putoamisviivan tuntumaan. Joukkue tarvitsee kipeästi pisteitä taistelussa sarjapaikan uusimisen puolesta. Southampton puolestaan katkaisi viiden ottelun voitottoman putkensa hyvällä esityksellä Evertonia vastaan.

Eagles on ollut sarjan heikoimpia kotijoukkueita. Kurssin on käännyttävä, sillä reissupelit ovat sujuneet sitäkin heikommin. Southampton on pelannut kolme vierasottelua perättäin ilman voittoa. Molemmilla joukkueilla on siis parannettavaa.

Kotijoukkueen riveistä puuttuu reisivaivainen Marouane Chamakh. Dušan Tadić saattaa tehdä paluun vierasjoukkueen riveihin.

Southampton v Sunderland - Premier League
Kuva: Getty Images

Everton-Stoke

Evertonin kausi on ollut pettymys. Joukkue on valahtanut jo kahdeksan pisteen päähän Euroopan kentille oikeuttavista sijoituksista. Stoke on ollut Stoke, mikäli niin voi sanoa. Ei mitään häikäisevää, mutta tuskin joukkueen tarvitsee putoamista vastaan taistella tälläkään kaudella.

Everton on parantanut otteitaan kotikentällä heikon alkukauden jälkeen. Alla on jo viisi tappiotonta kotiottelua Valioliigassa. Stoken vierasvire on hiipunut hyvästä alkukaudesta ja kuudesta edellisestä reissupelistä on tarttunut matkaan ainoastaan neljä pistettä.

Kevin Mirallas tehnee paluun kotijoukkueen kokoonpanoon. Belgialaisen vikkeliä jalkoja tarvitaan, sillä Stoke lähtee melko varmasti puolustavalla taktiikalla vierasotteluun. Steve Sidwell, Victor Moses ja Peter Odemwingie puuttuvat varmuudella vieraiden kokoonpanosta.

Everton v Manchester United - Premier League
Kuva: Getty Images

Leicester-Tottenham

Leicester on vajonnut sarjajumboksi kerättyään 12 edellisestä ottelusta ainoastaan kaksi pistettä. Mukaan on mahtunut myös manageri Nigel Pearsonin suullista yhteenottoa kannattajan kanssa. Tottenham on osoittanut pieniä piristymisen merkkejä voitettuaan kolme edellistä kamppailua kaikki kilpailut huomioiden.

Pearsonin työpaikka on vaakalaudalla heikkojen esitysten seurauksena. Putoamisviiva on karannut jo viiden pisteen päähän, eikä peliesitysten piristymiselle ole mitään takeita. Tottenham on kivunnut neljän pisteen päähän Mestarien liigaan oikeuttavasta neljännestä sijasta.

West Ham United v Leicester City - Premier League
Kuva: Getty Images

Ykkösmaalivahti Kasper Schmeichel on edelleen sivussa kotijoukkueelta. Ryan Mason on vierasjoukkueen ainut kysymysmerkki ottelun alla. Myös Emmanuel Adebayor nähtäneen Spurs-kokoonpanossa.

Manchester United-Newcastle

Manchester Unitedin voittoputki katkesi 1-1-tasapeliin Aston Villan vieraana. Joukkue porskuttaa silti seitsemän ottelun tappiottomassa putkessa. Newcastlen vire on päinvastainen, sillä kaikki kilpailut huomioiden on kolmessa edellisessä ottelussa tullut käkättimeen yhteismaalein 1-9.

Hiljalleen tyhjentyvä sairastupa on tuonut tasapainoa Louis van Gaalin miehistön pelaamiseen, mutta edelleen joukkueen pelaamisessa on reilusti parantamisen varaa. Newcastlen kautta voi kuvailla edelleen positiiviseksi viime otteluiden heikoista tuloksista huolimatta.

Netherlands v Germany - International Friendly
Kuva: Getty Images

Luke Shaw, Ander Herrera ja Marouane Fellaini puuttunevat edelleen kotijoukkueen kokoonpanosta. Daley Blind on varmuudella sivussa. Mehdi Abeid, Siem de Jong, Rolando Aarons, Gabriel Obertan, Ryan Taylor, Tim Krul ja Rob Elliot ovat vierailta loukkaantuneina sivussa. Cheick Tiote on pelikiellon vuoksi sivussa.

Sunderland-Hull

Hienosti viimeisillä minuuteilla Tyne-Wearin derbyn nimiinsä vienyt Sunderland ei ole vielä voittanut kahta ottelua perättäin kuluvalla kaudella. Tapaninpäivänä siihen avautuu hyvä mahdollisuus, kun vastaan asettuu heikkovireinen Hull. Vierasjoukkue on voittanut edellisen kerran Valioliigassa lokakuun alkupuolella.

Sunderland puhkuu itseluottamusta voittoisan derbyn jälkeen. Adam Johnsonin heräämistä on odoteltu läpi kauden, ja voittomaali Newcastlea vastaan saattoi avata hanat. Hullin tilanne on surkea, sillä joukkuetta rasittavat heikon vireen lisäksi useat avainpelaajien poissaolot.

Fulham v Sunderland - Premier League
Kuva: Getty Images

Sunderlandin terveystilanne on hyvä, sillä sivussa on ainoastaan Anthony Réveillère. Connor Wickham suorittaa yhden ottelun pelikiellon Hullia vastaan. Jake Livermore ja Tom Huddlestone ovat vierasjoukkueelta pelikiellossa. Mohamed Diamé ja Michael Dawson ovat sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Swansea-Aston Villa

Kahdeksantena Valioliigassa majaileva Swansea saa vastaansa Paul Lambertin Aston Villan. Swansea on ollut vahva kotikentällän, sillä joukkue on hävinnyt Liberty Stadiumilla ainoastaan Southamptonille ja Tottenhamille. Aston Villa on kerännyt hyvin pisteitä vieraskentiltä, vaikka maalinteon kanssa on riittänyt vaikeuksia.

Wilfried Bony aloitti edellisen ottelun penkiltä, mutta palannee avauskokoonpanoon Villaa vastaan. Vierasjoukkueelta tehoja voi odottaa Christian Bentekeltä, joka teki edellisessä ottelussa upean maalin Manchester Unitedia vastaan.

Christian Benteke
Kuva: Getty Images

Swansea saanee jälleen kokoonpanoonsa Gylfi Sigurdssonin, Jefferson Monteron ja Leon Brittonin. Kolmikko ei pelannut edellisessä ottelussa Hullia vastaan. Ashley Westwood, Philippe Senderos, Nathan Baker, Libor Kozák ja Joe Cole puuttuvat loukkaantuneina Villan kokoonpanosta. Kieran Richardson on edelleen pelikiellossa.

West Brom-Manchester City

West Brom menetti viime kierroksella 0-2-johtoaseman QPR:n vieraana. Johtoporras on varmasti miettinyt useampaan otteeseen Alan Irvinen kykyjä joukkueen peräsimessä. Manchester City puolestaan porskuttaa kuuden ottelun voittoputkessa Valioliigassa.

Preston North End v Sheffield United
Kuva: Getty Images

West Brom on keränyt kotikentällä yhdeksästä ottelusta yhtä monta pistettä. Kotisaldo tuskin ottaa harppausta ylöspäin tapaninpäivänä hurjavireisen Cityn kustannuksella, sillä vastaan asettuu sarjan pisterikkain vierasjoukkue.

Victor Anichebe on varmuudella sivussa ottelusta. City joutuu otteluun jälleen ilman hyökkäyksen kolmikkoa Sergio Agüeron, Stevan Jovetićin ja Edin Džekon ollessa edelleen loukkaantuneina. Myös kapteeni Vincent Kompany parantelee edelleen vammaansa.

Arsenal-Queens Park Rangers

Vaisusti Liverpoolia vastaan pelannut Arsenal saa vastaansa edelleen ilman vieraspisteitä olevan QPR:n. Ärrät nousi West Brom -voitolla pois putoajan paikoilta, mutta vieraspeleistä on myös napsittava pisteitä jatkossa.

Puolustuspään ongelmat ovat vaivanneet Arsenalia läpi kauden. Joukkue menetti Liverpoolia vastaan voiton lisäajalla heikon erikoistilannepuolustamisen seurauksena. Joukkue saa olla varuillaan vierasjoukkueen hurjavireisen Charlie Austinin kanssa. Englantilaiskärki on osunut jo 11 kertaa kuluvalla kaudella.

Newcastle United v Queens Park Rangers - Premier League
Kuva: Getty Images

Tykkimiehien poissaolijoiden lista on jälleen pitkää luettavaa. Laurent Koscielny, Aaron Ramsey, Mikel Arteta, Mesut Özil, Abou Diaby, Jack Wilshere ja Serge Gnabry ovat ottelusta sivussa. Yun Suk-Young puuttuu varmasti vierasjoukkueen riveistä. QPR-manageri Harry Redknappin mukaan pelistä mahdollisesti puuttuvien pelaajien lista on liian pitkä kerrottavaksi.