Southampton ja Arsenal iskevät yhteen Saint Mary’s Stadiumilla uudenvuodenpäivänä. Tasapisteissä olevat joukkueet käyvät taistelua paikasta Euroopan kentille. Kyseessä on todellinen kuuden pisteen ottelu molempien janotessa pisteitä.

Poissaolot

Southampton

Jay Rodriguez (loukkaantuminen)
Sam Gallagher (loukkaantuminen)
Jack Cork (loukkaantuminen)
Morgan Schneiderlin (pelikielto)
Jake Hesketh (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Nathaniel Clyne (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Arsenal

Mesut Özil (loukkaantuminen)
Mikel Arteta (loukkaantuminen)
Jack Wilshere (loukkaantuminen)
Serge Gnabry (loukkaantuminen)
Olivier Giroud (pelikielto)
Aaron Ramsey (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Yaya Sanogo (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Danny Welbeck (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Southampton

Southampton-Chelsea 1-1 (Valioliiga)
Crystal Palace-Southampton 1-3 (Valioliiga)
Southampton-Everton 3-0 (Valioliiga)

Arsenal

West Ham-Arsenal 1-2 (Valioliiga)
Arsenal-QPR 2-1 (Valioliiga)
Liverpool-Arsenal 2-2 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Arsenal-Southampton 1-0 (Valioliiga, 3.12.2014)

Arvio

Southampton taisteli edellisessä ottelussa upeasti tasapelin Chelseaa vastaan. Joukkue ei pystynyt kilpailemaan pallonhallinnasta lontoolaisseuraa vastaan, mutta koko joukkue pelasi hyvin uhrautuvaista puolustuspeliä. Niin käynee myös Arsenalia vastaan, sillä Tykkimiehet on pitänyt palloa keskimääräisesti kolmanneksi eniten Valioliigassa.

Kotijoukkueen tärkeimmistä tekijöistä läpi kauden on ollut sen pitävä puolustus. Southampton on päästänyt Valioliigassa toiseksi vähiten maaleja Chelsean jälkeen. Saints saa puolustuslinjaansa tärkeän pelaajan takaisin Ryan Bertrandin miehittäessä jälleen vasemman puolustajan paikkaa. Nathaniel Clynen pelaaminen ottelussa on epävarmaa. Toisaalta, Maya Yoshida suoriutui kelvollisesti edellisessä ottelussa Chelsean Eden Hazardia vastaan.

Kärkipään joukkueet ovat osoittautuneet Ronald Koemanin miehistölle erittäin vaikeiksi. Kun tarkastellaan otteluita seitsemän parhaan joukossa olevia vastaan, on Saints ottanut ainoastaan neljä pistettä mahdollisesta 18:sta. Parannusta on siis tapahduttava, mikäli joukkue aikoo ensi kaudella pelata Euroopan kentillä. Morgan Schneiderlinin pelikielto ei ainakaan helpota Southamptonin urakkaa tostaina.

Arsenal on voittanut neljästä edellisestä Valioliigan ottelustaan kolme. Peliesitykset eivät ole silti täysin vakuuttaneet joukkueen ollessa todella vaisu mm. Liverpoolia vastaan. Tulokset ovat kuitenkin olleet positiivisia, mikä on tärkeää kärkipään paikoista taistellessa.

Arsenalin hyökkäyspään tilanne on surkea. Olivier Giroud kärsii edelleen pelikieltoa typerän punaisen kortin seurauksena. Tämän lisäksi Danny Welbeckin ja Yaya Sanogon pelaaminen ottelussa on epävarmaa. Manageri Arsène Wengerin onneksi joukkueen paras maalintekijä Alexis Sánchez on pelikunnossa.

Kuluvalla kaudella ainoastaan 23 minuuttia Valioliigassa pelannut Theo Walcott voidaan nähdä torstaina jopa Arsenalin avauskokoonpanossa. Southampton-kasvatti on harjoitellut joukkueen mukana jo muutaman viikon ajan toivuttuaan loukkaantumisestaan. Walcott ei ole lähelläkään 90 minuutin kunnossa, mutta Wenger saattaa harkita 25-vuotiaan englantilaisen peluuttamista hyökkäyspään poissaolojen vuoksi.

Southampton ja Arsenal ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Arsenal oli Valioliiga-ottelussa vahvempi vajaa kuukausi sitten 1-0-lukemin. Syyskuussa joukkueet kohtasivat Liigacupissa Southamptonin ollessa vahvempi 1-2-vieraslukemin.

Ottelu on lähtökohdiltaan hyvin tasainen. Uskotaan siis 1-1-tasapeliin.