Uudenvuodenpäivän kierroksen päättää Lontoon derby Tottenhamin ja Chelsean välillä. Spursilla riittää revanssinnälkää Bluesin tyrmättyä joukkueen kuukausi sitten Stamford Bridgellä 3-0-lukemin. Onko Tottenhamilla mahdollisuuksia horjuuttaa paikallisvastustajaansa?

Poissaolot

Tottenham

Nabil Bentaleb (sairaana)

Chelsea

Oscar (sairaana)

Edelliset ottelut

Tottenham

Tottenham-Manchester United 0-0 (Valioliiga)
Leicester-Tottenham 1-2 (Valioliiga)
Tottenham-Burnley 2-1 (Valioliiga)

Chelsea

Southampton-Chelsea 1-1 (Valioliiga)
Chelsea-West Ham 2-0 (Valioliiga)
Stoke-Chelsea 0-2 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Chelsea-Tottenham 3-0 (3.12.2014, Valioliiga)

Arvio

Chelsea ja Tottenhamin edellisestä paikallispelistä on vain kuukausi aikaa. Tuolloin Spurs oli Stamford Bridgellä lievä vastaantulija Bluesin nollattua joukkueen 3-0-lukemin. Ei pidä antaa kuitenkaan tuloksen hämätä, sillä myös Tottenhamilla oli paikkansa. Tiedä vaikka lopputulos olisi ollut toinen, jos Harry Kane olisi alussa puskenut pallon yläriman sijaan maaliin. Joka tapauksessa White Hart Lanella tullaan näkemään nälkäinen Spurs.

Tottenham ollut edellisillä kierroksilla tuloksellisesti vahvassa vireessä. Viimeiseen viiteen otteluun voittoja on tullut kolme ja tasapelejä kaksi. Edellisen tappion Spurs kärsi juurikin Chelsealle.

Hyvistä tuloksista huolimatta pelillisesti Spurs ei ole ollut parhaimmillaan. Burnleyä, Leicesteriä ja Swanseaa vastaan joukkue oli lähellä jäädä jokaisessa ilman voittoa. Kahdessa otteluista Tottenhamin pelasti Christian Eriksenin voittomaali. Tanskalaisen ratkaisukyky tulee olemaan myös torstai-iltana tärkeässä osassa.

Edellisessä ottelussa Manchester Unitedia vastaan Spursin pelasti Hugo Lloris. Varsinkin ensimmäisellä jaksolla ranskalaisvahdin torjunnat pitivät lontoolaiset pelissä mukana.

Chelsean juna ei ole pysähtynyt jouluruuhkassakaan mihinkään. Joulukuun kahdeksasta ottelusta kaikissa kilpailussa Blues on voittanut seitsemän. Sunnuntaina Southamptonia vastaan konemaisesti voitosta voittoon edennyt ryhmä osoitti kuitenkin haavoittuvuutensa Saintsien taisteltua tiiviillä puolustuspelillä tasapeliin. Chelsean onneksi myös City sössi omassa pelissään, minkä ansiosta ero manchesterilaisiin pysyi kolmessa pisteessä.

Chelsean vahvin osa-alue on ollut hyvä puolustuspeli. Joulukuun kuudesta Valioliiga-ottelusta Blues piti nollat neljässä. Päästettyä maaleja kuukauden aikana kertyi vain kolme. Nyt Thibaut Courtois’n palattua tolppien väliin lontoolaisten alakerta on entistä vaikeampi ohittaa.

Ottelusta voidaan odottaa tasaisempaa kuin kuukausi sitten. Spurs on tällä kertaa valmiimpi Chelsean kohtaamiseen ja oppinut mahdollisesti edellisen kerran virheistään. Tottenhamin heikohko viimeistelytaito tietää kuitenkin vaikeuksia Bluesin tasoista puolustusta vastaan.

Fakta on myös se, ettei Spurs ole kaatanut Chelseaa yli neljään vuoteen. Suurin isäntien toivo piilee Chelsean rotaation puutteessa. Lähes samat miehet ovat pyörineet avauksessa koko jouluruuhkan ajan ja 11 pelaajaa on pelannut yli 1000 minuuttia kuluvan kauden aikana. Sunnuntaina Southampton horjuutti Bluesia. Nyt voisi olla Tottenhamin vuoro yltää ainakin tasapeliin.

Pisteet jaetaan 1-1-lukemin.