Valioliigan 21. ottelukierros tarjosi jälleen paljon tapahtumia. Crystal Palace ja West Brom ottivat pitkästä aikaa voitot ja Southampton kävi hakemassa upean 0-1-vierasvoiton Old Traffordilta.

QPR:n vierastuska jatkuu

Queens Park Rangers on edelleen ilman ainuttakaan vieraspistettä Valioliigassa. Burnley otti lauantaina 2-1-kotivoiton Ärristä todella tärkeässä ottelussa putoamiskamppailua ajatellen. Clarets nousi voitolla QPR:n ohi putoamisviivan yläpuolelle.

QPR on pelannut kymmenen vierasottelua, joissa se on kärsinyt yhtä monta tappiota. Maaliero on karkeasti 19 maalin verran pakkasen puolella. Viisi maalia kymmeneen otteluun on auttamatta liian vähän.

Jotta QPR:n vierasottelu olisi mahdollisimman synkkä, ajautuivat Richard Dunne ja Clint Hill sanaharkkaan joukkueensa kannattajien kanssa ottelun jälkeen. Heikolta näyttää Ärrien kannalta.

Aston Villa ja maalinteon sietämätön vaikeus

Valioliiga-kautta on takana 21 kierrosta ja Aston Villa on tehnyt ainoastaan 11 maalia koko kauden aikana. Lukema on suoraan sanottuna naurettavan pieni. Seuraavaksi vähiten maaleja on tehnyt Sunderland 18 osumalla.

Aston Villa ei ole onnistunut maalinteossa neljään Valioliiga-otteluun. Edellinen voitto on irronnut joulukuun 7. päivä Leicesteriä vastaan. Nigel Pearsonin miehistö oli tällä kertaa vahvempi 1-0-lukemin.

Christian Benteke on valitettava esimerkki, mitä useat loukkaantumiset voivat tehdä pelaajan uralle. Belgialaishyökkääjä tuntuu olevan enää varjo toissakauden vaarallisesta maaliruiskusta, joka iski 19 Valioliiga-maalia kaudella 2012-13.

Pardew ja Pulis voitokkaita debyyteissään

Alan Pardew loikkasi Newcastlesta Crystal Palacen puikkoihin ja heti ensimmäinen Valioliiga-ottelu toi voiton. Eagles nousi upeasti 0-1-tappioasemasta 2-1-kotivoittoon hyvävireistä Tottenhamia vastaan.

Voitto oli Crystal Palacelle elintärkeä edellisen täyden pistepotin tultua marraskuun loppupuolella. Pardew’n ja Crystal Palacen yhteistyö ei olisi voinut käynnistyä paremmin.

Valioliigaan paluun tehnyt Tony Pulis piiskasi West Bromin ensimmäiseen Valioliiga-voittoon lähes kuukauteen. Baggies piti heti ensimmäisessä ottelussaan Pulisin komennossa nollapelin, kun Hull kaatui 1-0-lukemin.

Keväällä Valioliiga-kauden parhaaksi manageriksi valittu Pulis johdattanee West Bromin vielä keskikastiin, sillä Baggiesin materiaali on nykyistä sarjasijoitusta parempi. Pulisin ja West Bromin yhteistyö on vasta alkutekijöissä, ja Baggiesilta voidaan odottaa vielä paljon.

Southampton kävi ryöstöretkellä Old Traffordilla

Southampton järjesti Valioliiga-kierroksen suurimman yllätyksen joukkueen hakiessa 0-1-vierasvoiton Manchester Unitedin vieraana. Ronald Koeman sai maukkaan päänahan, sillä United-manageri Louis van Gaal ei ole Saints-managerin parhaimpia ystäviä.

Southampton puolusti kurinalaisesti ja United ei saanut ainuttakaan laukausta vierasjoukkueen maalia kohti. Dušan Tadić viimeisteli Saintsin ainoan osuman. Kotijoukkueesta Juan Matalla oli muutama tekopaikka, mutta espanjalaisen viimeistely-yritykset epäonnistuivat kerta toisensa jälkeen.

Southampton nousi voitollaan sarjataulukossa Unitedin ohi kolmanneksi.

Viikon maali

Swansea ja West Ham pelasivat Liberty Stadiumilla 1-1-tasapelin. Vierailijat siirtyivät johtoon ennen puoliaikavihellystä Andy Carrollin upealla osumalla. Englantilaiskärki tavoitti Stewart Downingin keskityksen, teki siirron pienessä tilassa ja niittasi pallon komeasti Swansea-maalin takanurkkaan.