Sunnuntain huippuottelussa Manchester City isännöi Arsenalia. Molemmat joutuvat otteluun siipirikkoisina. Kumpi nappaa tällä kertaa pisteet?

Poissaolot

Manchester City

Samir Nasri (loukkaantuminen)
Edin Dzeko (loukkaantuminen)
Yaya Touré (maajoukkuekomennuksella)
Wilfried Bony (maajoukkuekomennuksella)

Arsenal

Mikel Arteta (loukkaantuminen)
Mathieu Debuchy (loukkaantuminen)
Danny Welbeck (loukkaantuminen)
Abou Diaby (loukkaantuminen)
Jack Wilshere (loukkaantuminen)

Edelliset ottelut

Manchester City

Everton-Manchester City 1-1 (Valioliiga)
Manchester City-Sheffield Wednesday 2-1 (FA Cup)
Manchester City-Sunderland 3-2 (Valioliiga)

Arsenal

Arsenal-Stoke 3-0 (Valioliiga)
Arsenal-Hull 2-0 (FA Cup)
Southampton-Arsenal 2-0 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Arsenal-Manchester City 2-2 (13.9.2014, Valioliiga)

Arvio

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tarjosi todella viihdyttävän kamppailun. Arsenal johti Alexis Sánchezin viimeisellä vartilla syntyneellä osumalla loppuhetkille saakka, mutta Martin Demichelisin päämaali vei tuolloin lontoolaisilta täydet pisteet.

Cityn vire Valioliigassa on ollut todella vakuuttava. Sinipaidat hävisivät edellisen kerran lokakuun lopussa West Hamille ja pistemenetyksiäkin on vain kolme sen jälkeen takana. Sarjataulukossa Citizens on toisena viisi pistettä Chelseaa perässä.

City joutuu sunnuntain otteluun vajavaisella keskikentällä. Yaya Tourè kipparoi Norsunluurannikkoa Afrikan mestaruusturnauksessa ja Samir Nasri on useamman viikon sivussa. Leveyttä materiaalista löytyy kuitenkin ja molemmille löytyy pätevät paikkaajat.

Myös Cityn tuore hyökkääjähankinta Wilfried Bony on Tourén tavoin Norsunluurannikkoa edustamassa. Edin Dzekokin on edelleen sivussa, joten hyökkäyspeli on pääasiassa ykköstähti Sergio Agüeron varassa. Ei voi kuitenkaan tietää missä kunnossa pitkään loukkaantuneena ollut argentiinalainen on.

Arsenalin kausi ei ole tähän mennessä tyydyttänyt kannattajia. Tykkimiehet on 21 kierroksen jälkeen sarjataulukossa kuudentena ja eroa neljäntenä olevaan Manchester Unitediin on neljä pistettä. Viimeisestä viidestä pelistä Arsenal on kuitenkin voittanut kolme. Suunta on siis ainakin oikea.

Arsenal sai viikonlopun alla huonoja uutisia Mikel Artetan ja Mathieu Debuchyn loukkaantumisista. Kaksikosta kummatkin ovat todennäköisesti kolme kuukautta sivussa. Valoisaa Tykkimiesten kannalta on se, että Mesut Özilin ja Theo Walcottin tasoisia pelimiehiä on toipunut pelikuntoon. Viime aikoina hyökkäyspeli on ollut liikaakin Sánchezin harteilla.

Arsenalin ja Cityn otteluissa ollaan totuttu näkemään maaleja. Viimeisestä viidestä ottelusta vain yhdessä ollaan jääty alle kolmen osuman. Maaleitta tuskin jäädään tälläkään kertaa.

Hyökkäyspäässä mielenkiinto kohdistuu Agüeron ja Sánchezin kaksintaisteluun, jotka molemmat ovat joukkueidensa kiintotähtiä. Cityn argentiinalaishyökkääjä ei ole kuitenkaan pelannut marraskuun jälkeen kokonaista ottelua, joten on arvoitus pystyykö mies vastaamaan neljä maalia viidessä viimeisessä ottelussa iskeneen Sanchézin huutoon.

Arsenalin kannalta tärkeää olisi puolustuspelin kohentaminen. Vaikka Stokea vastaan tuli viikko sitten nollapeli, on maalin puhtaana pitäminen tuottanut Tykkimiehille kauden aikana huomattavia vaikeuksia (viiten viimeiseen sarjaotteluun kuusi päästettyä maalia). Nyt lepsuiluun alakerrassa ei ole varaa, muuten voi käydä kalpaten.

City voittaa 2-1.