Liverpool ja Chelsea kohtaavat tiistai-iltana Liigacupin välierien ensimmäisessä osaottelussa. Molemmat joukkueet ovat esiintyneet pirteästi edellisissä otteluissa, joten ottelusta voidaan odottaa korkeatasoista.

Poissaolot

Liverpool

Bradley Jones (loukkaantuminen)
Daniel Sturridge (loukkaantuminen)
Jon Flanagan (loukkaantuminen)
Joe Allen (loukkaantuminen)
Mario Balotelli (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Steven Gerrard (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Glen Johnson (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Kolo Touré (maajoukkuekomennuksella)

Chelsea

César Azpilicueta (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)
Didier Drogba (loukkaantuminen, mahdollisesti pelikunnossa)

Edelliset ottelut

Liverpool

Aston Villa-Liverpool 0-2 (Valioliiga)
Sunderland-Liverpool 0-1 (Valioliiga)
Wimbledon-Liverpool 1-2 (FA Cup)

Chelsea

Swansea-Chelsea 0-5 (Valioliiga)
Chelsea-Newcastle 2-0 (Valioliiga)
Chelsea-Watford 3-0 (FA Cup)

Edellinen keskinäinen ottelu

Liverpool-Chelsea 1-2 (8.11.2014, Valioliiga)

Arvio

Liverpool on osoittanut heräämisen merkkejä. Brendan Rodgersin miehistön syksy oli erittäin vaikea, mutta nyt joukkue on pelannut yli kuukauden ilman tappioita. Kuudesta edellisestä ottelustaan Liverpool on voittanut peräti viisi.

Yksikään kuudesta Liverpoolin edellisestä vastustajasta ei ole ollut Chelsean tasoinen ryhmä. Rodgersin miehistö joutuu siis armottoman kovan testin eteen. Liverpool osoitti jouluruuhkan otteluissa pystyvänsä haastamaan Arsenalin, mutta nyt vastus on vielä luokkaa kovempi.

Liverpool-hyökkääjistä Fabio Borini ja Rickie Lambert onnistuivat maalinteossa edellisessä ottelussa Aston Villaa vastaan. Onnistumiset ruokkivat hyökkääjien itseluottamusta, mutta joukkue kaipaa silti Daniel Sturridgen kaltaista kärkeä viimeistelemään hyökkäyksiä. Englannin maajoukkuehyökkääjä on tekemässä paluuta pelaavaan miehistöön, mutta tiistain ottelu tulee Sturridgelle liian pian.

Chelsea murskasi lauantaina Swansean Liberty Stadiumilla peräti 0-5-lukemin. José Mourinhon miehistö oli walesilaisryhmän edellä jokaisella osa-alueella. Osan Chelsean murskaavista lukemista voi tosin laittaa heikosti pelanneen Swansea-puolustuksen virheiden piikkiin.

Keskikenttäpelaaja Oscar on ollut oivassa vireessä muutamassa edellisessä ottelussa. Brasilialainen on tehnyt kahteen edelliseen Valioliiga-otteluun kolme maalia ja alusti Newcastlea vastaan Diego Costan maalin. Kuusi maalia ja seitsemän maaliin johtanutta syöttöä 18 Valioliiga-ottelussa puhuvat Oscarin puolesta.

Mourinho antanee vastuuta ottelussa ainakin Kurt Zoumalle, joka on saanut vastuuta lähinnä cup-otteluissa. Gary Cahill tai John Terry siis huilannee toppareista. Myös Ramires ja André Schürrle voidaan nähdä vähemmän vastuuta saaneina pelaajina avauskokoonpanossa.

Joukkueet kohtasivat marraskuussa Anfieldilla Chelsean ollessa parempi 1-2-lukemin. Ei olisi suuri yllätys, mikäli tiistai-iltana päädyttäisiin samoihin lukemiin.