Valioliigan mestaruuskamppailu heräsi henkiin Chelsean jäädessä kotikentällään tasapeliin Burnleyä vastaan. Manchester City murskasi Newcastlen omassa ottelussaan, ja kavensi eron Chelseaan nähden viiteen pisteeseen. Valioliiga-kierroksella nähtiin muutama poikkeuksellisen typerä ulosajoon johtanut teko.

Barnesin tappotaklaus – saiko oikea pelaaja ulosajon?

Chelsean ja Burnleyn välisessä kohtaamisessa nähtiin erittäin ikävä tilanne, kun vierasjoukkueen Ashley Barnesin nappulakenkä kolahti Chelsean Nemanja Maticin sääreen syöttöyrityksen jälkeen. Teko oli allekirjoittaneen silmään punaisen kortin arvoinen, vaikka tahalliselta Barnesin teko ei näyttänyt. Se, miksi Barnes ei saanut tilanteesta edes varoitusta, voidaan laittaa ainakin osittain Maticin ja muiden Chelsea-pelaajien käyttäytymisen piikkiin.

Matic siis suivaantui Barnesin taklauksesta niin pahasti, että päätti tönäistä Barnesin kaksin käsin kumoon vauhdin kera. Serbialainen ei jättänyt tilanteessa erotuomari Martin Atkinsonille vaihtoehtoja. Kyseenalaista oli myös Branislav Ivanovicin toiminta, sillä Chelsea-puolustaja tarttui Atkinsonin kädessä olleeseen punaiseen korttiin. Atkinson vaihtoi kortin väriä ja antoi Ivanovicille tilanteesta varoituksen.

On täysin ymmärrettävää, että Maticin veri kuohahti Barnesin varomattomasta pelaamisesta. Serbialaisen onneksi taklaus ei aiheuttanut fyysistä vammaa, mutta henkiselle puolelle tilanne jättää arvet ainakin toviksi. Matic joutuu seuraamaan ensi sunnuntain Liigacupin finaalin katsomon puolelta. Serbialaiselta jää väliin myös Valioliigan vierasottelu West Hamia vastaan ja kotiottelu Southamptonia vastaan. Tärkeän pelaajan poissaololla voi olla lopulta valtava vaikutus Chelsean tämän kauden pokaalijahdissa.

Joey Barton – miksi käyttäydyt kuin idiootti?

QPR:n kokenut keskikenttäpelaaja Joey Barton osoitti jälleen pimeän puolensa ottelussa Hullia vastaan. Kentälle muodostui pienimuotoinen torikokous, kun QPR:n Darnell Furlong taklasi Hullin Nikica Jelavicia. Barton lähestyi kapteenin roolissa erotuomari Anthony Tayloria, tönäisi matkalla Hullin Alex Brucea ja antoi tämän jälkeen alakoukkunsa puhua kohti Hullin Tom Huddlestonen intiimialuetta.

Taylor näytti Bartonille idioottimaisesta teosta ansaitusti punaista korttia. Tunnin alivoimalla pelannut QPR taipui lopulta Hullille tärkeässä putoamistaistelun kamppailussa 2-1-lukemin.

Bartonin tulisi näyttää joukkueensa kapteenina esimerkkiä muille pelaajille, mutta tällä kertaa 32-vuotias englantilainen näytti idiotisminsa Huddlestonen sukukalleuksia kohtaan. Barton pahoitteli tekoaan myöhemmin Twitter-tilillään. Barton on saanut seitsemässä edellisessä Valioliiga-ottelussaan varoituksen.

👑 Joey Barton 👑

@Joey7Barton
I've apologised to the lads and would like to apologise to all QPR fans who travelled today.

Aston Villalle kuudes perättäinen tappio

Tim Sherwoodin debyyttiottelu Aston Villan managerina sai ikävän päätöksen. Stoke haki Villa Parkilta kolme pistettä lisäajan rangaistuspotkuosumalla.

Kaikki näytti hyvältä Sherwoodin ja Villan osalta vielä ennen puoliaikavihellystä. Kotijoukkue johti ottelua Scott Sinclairin puskuosumalla. Mame Biram Dioufin tasoitusosuma juuri ennen taukovihellystä muutti kuitenkin pelin juonen. Tasapelikin olisi varmasti maistunut kotijoukkueelle, mutta Ron Vlaarin surkea puolustuspään pelaaminen aiheutti Villalle jälleen tappion.

Aston Villa on voittanut edellisen kerran Valioliigassa 7. päivä joulukuuta. Perinteikäs seura on Valioliigassa toiseksi viimeisenä. Ei käy kateeksi Sherwoodia, jolla on valtava työ korjata Paul Lambertin aiheuttamat tuhot Villan peräsimessä.