Everton otti 3-1-kotivoiton Eurooppa-liigan ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Young Boysia vastaan. Toffees voitti ensimmäisen kohtaamisen 4-1-lukemin, joten Roberto Martínezin miehistö eteni jatkoon yhteismaalein 7-2.

Vierasjoukkue siirtyi johtoon 13. peliminuutilla. Sekou Sanogo Junior laittoi Tim Howardin pudottaman irtopallon sisään maalin edestä.

Everton tasoitti ottelun rangaistuspotkusta. Romelu Lukaku laittoi pallon varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Viittä minuuttia myöhemmin Everton siirtyi johtoon. Luke Garbutt keskitti maalille ja Lukaku viimeisteli illan toisen osumansa.

Everton osui vielä kertaalleen ennen puoliaikaa. Darron Gibson vapautti Kevin Mirallasin läpiajoon ja belgialainen ei erehtynyt. Toinen puoliaika oli maaliton.