Diego Costa ei pysty pelaamaan Espanjan tulevissa maaotteluissa Ukrainaa ja Hollantia vastaan. Maan jalkapalloliitto vahvisti Chelsea-hyökkääjän kärsivän takareiden lihasvammasta. Tässä vaiheessa ei tiedetä, kuinka pitkään Costa joutuu huilaamaan.

Costa loukkasi jalkansa viime viikonlopun ottelussa Hull Cityä vastaan. Hänet vaihdettiin vartti ennen täyttä aikaa Loïc Rémyyn. Chelsea-manageri José Mourinhon mukaan loukkaantuminen ei ole sattumaa.

– Tiedämme, ettei hänen takareitensä ole vahva. Hän tekee rajusti töitä kehittääkseen sitä, mutta loukkaantumisia saattaa tulla, Mourinho sanoi lehdistölle Hull-ottelun yhteydessä.

– Hän yritti pelata Atlético Madridin paidassa Mestarien liigan loppuottelussa (viime kaudella), mutta hän loukkaantui aina vaan uudestaan. Hänellä on tällainen heikkous.

– Jos hän ei pysty pelaamaan Stokea vastaan (4.4.), meillä on Rémy ja Didier Drogba.

Costan tilalle Espanjan maajoukkueen päävalmentaja Vicente del Bosque kutsui Málagan Juanmin. Asiasta voi lukea lisää sisarsivustomme Laliiga.comin uutisesta.

Toimittajan sana

Costan loukkaantuminen luonnollisesti kirpaisee. Viime kesän hankinta on iskenut 19 Valioliiga-maalia ja antanut kolme maalisyöttöä 23 ottelussa. Rémy (4) ja Drogba (3) ovat osuneet huomattavasti harvemmin. Toisaalta Rémy ja Drogba ovat lähinnä saaneet jämäminuutteja, joten sikäli nyt jompikumpi herroista saattaa saada rehdin tilaisuuden. Mikäli siis Costa edes joutuu huilaamaan.

Isommassa kuvassa suurempi haaste on, miten Costa pysyy jatkossa kasassa. Kuten Mourinho sanoi, Costan takareisi ei ole kovin vahvaa tekoa. Viime lokakuussa hän joutui sivuun saman vaivan takia. Sama juttu viime keväänä. Jos takareittä ei saada vahvistettua, Costa ei kovin vanhaksi pysty pelaamista jatkamaan.