Real Madridissa pelaavan Gareth Balen tulevaisuudella on spekuloitu paljon viime viikkoina. Walesilainen on saanut lokaa niskaansa niin madridilaislehdistöltä kuin Realin kannattajiltakin. Kannattajat ovat viheltäneet Balelle, minkä lisäksi muutama yksilö potki Balen autoa El Clásicon jälkeen.

Siirtospekulaatioissa Bale on yhdistetty moneen otteeseen sumujen saarille. Jos entinen Man United -pelaaja Paul Scholes saisi valita, Bale siirtyisi Unitediin.

– Mielestäni hän sopisi täydellisesti Manchester Unitediin. Kun hän kehittyi Tottenhamissa vasemmasta pakista yhdeksi maan parhaista jalkapalloilijoista, minusta aina tuntui, että hän sopisi luonnostaan Unitediin, Scholes kirjoitti The Independentin kolumnissaan.

– Häntä rakastettaisiin Old Traffordilla. Vastavuoroisesti hän voisi mielestäni tehdä Louis van Gaalin joukkueesta vakavasti otettavan mestariehdokkaan ensi kaudella. Unitedissa ollessani näin muutamia hankintoja, jotka käänsivät koko joukkueen suunnan. Éric Cantonasta Dwight Yorkeen, Ruud van Nistelrooyhin ja Wayne Rooneyhin. Balella on mahdollisuus tehdä samanlainen vaikutus.

– Kaikki hyvät pelaajat kaipaavat arvostusta. Bale tulisi Unitediin muutoksen aikana, jolloin joukkue kaipaa johtajia.

– Katsoin El Clásicon sunnuntaina. Oli selvää, että Balella oli vaikeaa. Kritiikki, jota hän on saanut espanjalaismedialta ja joiltain kannattajilta, tekee asioista vielä vaikeampia. Hän pelasi erinomaisen avauskauden, ja ihailen hänen tahtoaan taistella paikasta maailman kilpailluimmassa joukkueessa.

– Olen saanut sen vaikutelman, että Bale lähtee vain, jos seura sanoo hänelle niin. Ennätyshankintana hän saattaa luulla, että siihen on vielä matkaa. Mutta olemme nähneet heidän (Realin) tekevän niin viime vuosina joillekin isoille nimille, kuten Mesut Özilille ja Ángel di Maríalle.

– Kenelle tahansa nykyajan Real Madridissa pelaavalle pelaajalle lähteminen seurasta voi vaikuttaa askeleelta alaspäin, mutta sen ei tarvitse olla niin. Mitä tulee Gareth Balen uraan, vaikuttaa siltä, että hän lähestyy hetkeä, joka vaikuttaa hänen koko loppuelämäänsä jalkapalloilijana.

Koko Scholesin kolumnin voi lukea tästä.