Valioliigan 31. kierros saatiin pakettiin maanantai-iltana. Perataanpa auki, mitä pääsiäisviikonlopusta opittiin.

Liverpool kompuroi väärässä paikassa

Liverpoolilla oli kaksi todella tärkeää ottelua peräkkäin. Ennen maaottelutaukoa Manchester Unitedia ja menneenä viikonloppuna Arsenalia vastaan. Molemmista tuli tappio. Samalla haaveet Mestarien liiga -paikasta voidaan haudata Merseysidella. Liverpool on tällä hetkellä viidentenä. Viimeiseen Mestarien liiga -paikkaan on matkaa seitsemän pistettä. Kierroksia on jäljellä enää seitsemän, joten hyvin vaikealta näyttää Poolin kannalta.

Mestarien liigan ulkopuolelle jääminen tarkoittaisi kahta suurta haastetta. Ensinnäkin Liverpool menettäisi muhkeat tulot, joita Euroopan ykköskilpailussa maksetaan. Lisäksi uusien pelaajien hankkiminen ja nykyisten pelaajien pitäminen vaikeutuisi. Tällä kaudella suurin harppauksin kehittynyt Raheem Sterling on jo kieltäytynyt sopimusneuvotteluista.

Diego Costa loukkaantui taas – kenen syy?

Chelsean Diego Costa ei osallistunut Espanjan viimeisimpiin maaotteluihin loukkaantumisen takia. Viikonlopun ottelussa Stokea vastaan hänet vaihdettiin sisään puoliajalla. Urakka kesti kymmenisen minuuttia, kunnes Costa loukkaantui taas ja hänet vaihdettiin Didier Drogbaan.

Ottelun jälkeen Chelsea-manageri José Mourinho vihjasi, että seuran lääkintäryhmä oli ottanut riskin Costan paluuaikataulun suhteen. Mourinho sanoi, ettei hän voisi työskennellä sellaisen lääkintäryhmän kanssa, joka ei pysty tekemään rohkeita päätöksiä.

Nyt on syytä kysyä: mitä ihmettä Mourinhon päässä liikkuu? Chelsea johtaa sarjaa seitsemällä pisteellä ja kaiken lisäksi lontoolaisilla on rästiottelu heikkoa Leicesteriä vastaan pelaamatta. Costan takareisi puolestaan tiedetään tavallista heikommaksi, Mourinho itsekin sanoi niin. Mitä järkeä on riskeerata tällaisen pelaajan terveyttä tilanteessa, jossa Chelsealla ei ole pienintäkään hätää? Nyt todellista rohkeutta olisi se, että Costa ei pelaisi loppukauden aikana enää minuuttiakaan ja vain kuntouttaisi ja vahvistaisi lihaksistoaan. Sillä tavalla Costa saattaisi pysyä ensi kaudella paremmin terveenä.

Tyne-Wear derby taas Sunderlandin nimiin

Dick Advocaat otti Sunderlandin päävalmentajana hienon päänahan heti ensimmäisessä kotiottelussaan. Sunderland kaatoi Koillis-Englannin paikallispelissä Newcastlen ja jätti putoamisviivan kolmen pisteen päähän. Voitto oli Sunderlandille jo viides peräkkäinen Tyne-Wear derbyssä, mikä sai Newcastlen väliaikasmanageri John Carverin lähes lohduttomaksi.

– (Tappio) määrittää aikaa, jonka olen (Newcastlen) puikoissa. Se ei ole mukavaa, joten kärsin viikkoja, kuukausia, mahdollisesti vuosia, Carver vuodatti lehdistötilaisuudessa.

– Tällaisen seuran ei pitäisi hävitä viittä kertaa peräkkäin naapurille. Muistan millaista oli voittaa viisi peliä peräkkäin heitä vastaan. Pukukopissa olevien poikien pitää meidän ohella tehdä asialle jotain.

Newcastlella ei juuri nyt mene järin hyvin. Joukkue on hävinnyt neljä ottelua putkeen. Heikon vireensä aikana Newcastle on tehnyt vain yhden maalin. Ero putoamisviivaan on tosin edelleen yhdeksän pistettä, joten sarjapaikan säilyttämisen ei pitäisi olla erityisen haastava tehtävä.

Kierroksen maali

Hienoja maaleja nähtiin monta. Harvemmin sitä kuitenkaan näkee arviolta 50 metristä tehtyä osumaa. Chelsean ja Stoken pelissä vieraiden Charlie Adam yllätti vastassa olleen Thibaut Courtois’n teknisesti erinomaisella pitkällä potkulla.

Jos video ei toimi, sen voi katsoa tästä.