Manchester Unitedin kovien otteluiden sarja jatkuu vieraspelillä Chelseaa vastaan. Mikäli Chelsea voittaa, se on yhä varmemmin mestari. United puolestaan nousisi voitolla ainakin hetkellisesti sarjataulukon toiselle sijalle.

Poissaolot

Chelsea

Diego Costa (loukkaantunut)
Loïc Rémy (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)

Manchester United

Marcos Rojo (loukkaantunut)
Phil Jones (loukkaantunut)
Daley Blind (loukkaantunut)
Michael Carrick (loukkaantunut)
Luke Shaw (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Robin van Persie (loukkaantunut, mahdollisesti pelikunnossa)
Jonny Evans (pelikiellossa)

Edelliset ottelut

Chelsea

QPR – Chelsea 0-1 (Valioliiga)
Chelsea – Stoke 2-1 (Valioliiga)
Hull – Chelsea 2-3 (Valioliiga)

Manchester United

Manchester United – Manchester City 4-2 (Valioliiga)
Manchester United – Aston Villa 3-1 (Valioliiga)
Liverpool – Manchester United 1-2 (Valioliiga)

Edellinen keskinäinen ottelu

Manchester United – Chelsea 1-1 (Valioliiga)

Arvio

Chelsean ja Manchester Unitedin väliset ottelut ovat pitkään olleet hyvin tasaisia. Tasapelejä, yhden maalin voittoja, korkeintaan kahden maalin voittoja. Näiden joukkueiden välisissä kohtaamisissa on viimeksi nähty kolmen maalin ero vuonna 2009. On tosin sanottava, että viime vuosina Chelsea on ollut juuri sen ratkaisevan verran parempi. United ei ole voittanut Chelseaa seitsemään viime otteluun, kun kaikki kilpailut otetaan huomioon.

Sarjatilanne on seuraavanlainen. Chelsealla on ottelu vähemmän pelattuna kuin muilla kärkijoukkueilla. Siitä huolimatta lontoolaisten sarjajohto on seitsemän pistettä. Mikäli Chelsea voittaa Unitedin, mestaruus on yhä varmempi. Kolmantena majaileva United on tavallaan samassa asemassa kuin Chelsea. Mestaruuden se on käytännössä jo menettänyt, joten ”varamestaruus” on paikka Mestarien liigaan ensi kaudeksi. Se alkaa olla hyvällä mallilla, sillä viidentenä oleva Liverpool on jo kahdeksan pisteen päässä. Lisäksi Unitedilla on saumat sarjan kakkospaikkaan. Ennen viikonlopun kierrosta Arsenalilla on piste manchesterilaisia enemmän.

Pelaajatilanteen osalta lähtökohdat ovat mielenkiintoiset. Jos vähän kärjistetään, Chelsealta puuttuvat hyökkääjät ja Unitedilta puolustajat. Unitedin toppariparina nähdään todennäköisesti Paddy McNair ja Chris Smalling. Puolustavat keskikenttäpelaajat ovat sivussa, mikä sai Louis van Gaalin jopa väläyttämään Wayne Rooneyn siirtämistä keskikentän pohjalle. Vastaavasti Chelsean hyökkäyksestä puuttuu varmuudella Diego Costa, eikä Loïc Rémynkään pelaaminen ole varmaa. Se taas avaisi todennäköisesti avauksen paikan Didier Drogballe.

Ottelusta on hyvin suurella varmuudella tulossa taktisesti hyvin korkeatasoinen. Kumpi managereista reagoi paremmin pelin sisällä? Kumpi managereista pystyy luomaan paremman ottelusuunnitelman, joka mahdollisimman hyvin peittää oman joukkueen heikkouksia?